Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil hoppe i mammutbakken

Anette Sagen og Henriette Smeby starter sesongen i den minste bakken i Planica. Men målet er klart: De skal etter hvert i mammutbakken.

For like viktig som søndagens konkurranse, blir det å overtale arrangørene til å la dem få hoppe i skiflygingsbakken seinere i vinter.

De mannlige skihopperne avslutter årets verdenscup med skiflygning i Planica 19.-20. mars. Der vil de norske landslagsjentene Anette Sagen (20), Henriette Smeby (18) og Line Jahr (20) være med.

-  Vi skal snakke med arrangørene her nede for å få jentene våre med som prøvehoppere. Og vi håper å få det til, sier landslagstrener Kjell Ivar Magnussen til Dagbladet.

Det går neppe stille for seg om svaret blir tvert nei - selv om det skal mye til for å skape samme rabalder som fjorårskrangelen med Torbjørn Yggeseth. Den gikk Sagen til slutt seirende ut av.

-  Klart jeg vil hoppe i Planica. Jeg føler at jeg er god nok til det nå, sier Sagen som i går satte seg på flyet til Slovenia sammen med Henriette Smeby.

Lager liste

Ifølge Magnussen er det fortsatt de høye herrer i FIS som begrenser jentenes mulighet til å være prøvehoppere i skiflyging.

-  Det er FIS som stopper det. Om vi ikke får med arrangørene i Planica, så får de derfor ikke hoppe, sier den nytilsatte landslagstreneren som i samarbeid med den østerrikske treneren også har planlagt et framstøt overfor FIS.

 HOPPTUR: Hoppjentene Anette Sagen (t.v.) og Henriette Smeby reiste i går til Planica for både å hoppe og drive litt jentehopp-politisk arbeid. Foto: Arnt E. Folvik
HOPPTUR: Hoppjentene Anette Sagen (t.v.) og Henriette Smeby reiste i går til Planica for både å hoppe og drive litt jentehopp-politisk arbeid. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

-  Vi skal sette oss ned og lage en liste over hva som er veien å gå for å få fart på jentehoppinga. Alt som er nytt må bearbeides over tid, og skiflyging er jo det mest spektakulære sier han.

Magnussen har ingen betenkeligheter med å slippe jentene utfor verdens største bakker.

-  Det ser jeg ingen problemer med slik som de hopper nå.

For to år siden hoppet finnen Matti Hautamäki 231,5 meter i bakken som innehar de siste elleve verdensrekordene. Anette Sagen hoppet 172 meter i Vikersund i fjor. Blir det hopping i Planica, kan drømmegrensa på 200 meter være innen rekkevidde.

Har hoppet mye

Søndag blir det uansett bare å hoppe i normalbakken for Sagen og de andre norske jentene.

-  90-metersbakken ligger bare 50 meter unna skiflygingsbakken, sier Sagen.

Hun har endret på sittestillingen i år. Hun er mer oppe på beina i balanse for å få en lettere vei å gå i satsen. Slik skal hun bli mer stabil.

-  Jeg har mer enn 200 hopp hittil i år, sier Sagen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media