Vil hoppe i OL

Hoppjentene vil ikke bare være pyntedokker for Det internasjonale skiforbundet (FIS). De vil kjempe om edelt metall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I junior-VM i Stryn til vinteren hadde jentene håpet å konkurrere i en egen jenteklasse. Den gleden blir de trolig snytt for. FIS mener det er for få jentehoppere og har bare tillatt arrangøren å avholde oppvisningsrenn.

- Det synes vi er å stille ut jentene, og ikke ta dem på alvor. Men vi har ikke gitt opp kampen om å få egen jenteklasse i junior-VM, sier Skiforbundets generalsekretær Kristin Felde til Dagbladet.

- Pyntedokker

Hoppjentene er skuffet over nok et avslag fra FIS.

- De bruker oss bare som pyntedokker. Vi ønsker å være stilige, men samtidig bli tatt alvorlig. Selv synes jeg det er trist å tenke på at jeg verken får delta i VM eller OL. Når det kommer, er jeg nok ikke aktiv lenger, sier Anette Sagen (18).

Skiforbundet har heldigvis kommet mye lenger i likestillingen mellom hoppjenter og hoppgutter enn de store gutta i FIS. 140 år etter at Ingrid Olsdatter Vestby suste over hoppkanten i Trysil, er jentehopping blitt et nasjonalt satsingsområde. I går ble det nye jenteprosjektet presentert.

Målsettingen er å etablere jentehopp som en naturlig del av skihoppingen på alle nivåer. Visjonen er å gjøre det til en stor nasjonal og internasjonal attraksjon hvor Norge skal være best i verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer