Charlotte Kalla med fornyet støtte til Johaug:

- Vil hun skal stå sterkt gjennom dette

Johaug takker for støtten. 

- JEG FINNER STYRKE GJENNOM KJÆRLIGHETEN: Therese Johaug møtte pressen for første gang siden hun fortalte om den positive dopingprøven for nøyaktig to uker siden. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

(Dagbladet): Therese Johaug takket Charlotte Kalla for støtten i et intervju hun gjorde med den svenske avisa Expressen i går.

Den svenske superstjernen har nemlig fortalt den svenske avisa at hun sendte en melding til Johaug da hun fikk vite om den positive dopingprøven Johaug avla 16. september.

I går fortalte Johaug hva Kalla skrev.

- Hun ga meg sin fulle støtte. Hun ba meg kjempe meg gjennom den situasjon jeg har havnet i, sa Johaug til Expressen om innholdet i meldingen.

- Det betyr utrolig mye å få den støtten. Charlotte er en veldig god venn av meg og en jente jeg ser opp til på mange måter. Å få en sånn sms av henne betyr faktisk veldig mye for meg.

TRENINGSVENNINNER: Therese Johaug og Charlotte Kalla har trent sammen i en årrekke. Kalla gir Johaug sin fulle støtte. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TRENINGSVENNINNER: Therese Johaug og Charlotte Kalla har trent sammen i en årrekke. Kalla gir Johaug sin fulle støtte. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Mange spekulasjoner

Da Kalla fortalte at hun hadde sendt en sms, ville hun ikke selv fortelle hva hun hadde skrevet. Søndag hadde hun et privat pressetreff i Val Senales, der også Johaug skulle vært nå om hun ikke var suspendert i påvente av en påtale fra Antidoping Norge.

Men søndag var hun ikke like tydelig overfor Expressen da hun ble spurt om hun stolte ett hundre prosent på forklaringen til Johaug.

Som kjent er det utbredt skepsis i Sverige til hvorvidt Johaug snakker sant eller ikke, når hun forklarer den positive prøven med bruk av leppesalven Trofodermin mot solbrente lepper.

- Som det er nå er det mange spekulasjoner. Jeg blir bare lei meg av å høre alt. Jeg vil følge med på alt som sies, svarte Kalla søndag.

- Tror du hundre prosent på Johaugs versjon?, ville Expressen vite.

- Vi vet så lite. Det er vanskelig å kommentere et enkelttilfelle før etterforskningen er ferdig.

Støtter fortsatt Johaug

Svaret fikk flere til å heve øyebrynene. Om ikke en gang Kalla, Johaugs venninne, kan uttrykke full støtte til forklaringen, hva betyr det?

Dagbladet fikk kontakt med Kalla gjennom hennes pressekontakt Torbjørn Nordvall.

- Hvorfor er ikke Kalla like tydelig overfor Expressen som hun er i sms-en til Therese Johaug? Har hun endret mening?

- Jeg har pratet med Charlotte Kalla og hun står helt bak det hun skrev til Therese i den sms-en Therese fortalte om i Expressen. Ingenting er endret siden hun skrev den meldingen. Charlotte «peppar» Johaug og vil at hun skal stå sterkt gjennom dette, skriver Nordvall i en sms til Dagbladet.

FORTVILET: Therese Johaug viste følelser under det første møtet med pressen etter dopingsaken ble kjent. Sammen med Norges Skiforbund forklarte hun årsaken til positiv dopingtest. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer