Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vil ikke analysere foran en gjeng med gærne journalister

Øystein Pettersen har ikke svar på hvorfor det gikk galt igjen.

UTE: Øystein Pettersen gledet seg til sprinten. Så gikk det galt allerede i prologen. Foto: Hans A Vedlog
UTE: Øystein Pettersen gledet seg til sprinten. Så gikk det galt allerede i prologen. Foto: Hans A Vedlog Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Det var en enormt skuffet Øystein Pettersen som møtte pressen etter å ha røket ut i prologen før sprinten, nærmest før VM var kommet ordentlig i gang.

- Selvfølgelig er jeg skuffa, fryktelig skuffa. Helt siden jeg kom hjem med gullmedalje fra Vancouver har jeg tenkt på dette, sier Pølsa.

- Hva var det som gikk galt?

- Jeg tror kanskje ikke tida er inne for å analysere akkurat nå, foran en gjeng med gærne journalister. Men jeg syns jeg gikk bra ut fra stadion, skal jeg peke på noe så ble jeg kanskje litt passiv i bakkene her og kom meg liksom aldri ut av det. Og da var løpet kjørt.

Øystein Pettersen var voldsomt gira for to dager siden. Da var han offensiv, klar for å tenke positivt etter vanskelige uker.

Så gikk det på denne måten.

- Jeg har gått og gledet meg så lenge. Jeg vet ikke hvor mange folk det er her, men alle er her for å være med på fest. Jeg var klar på fest sjøl jeg, men ble dessverre stoppet i døra, sier han til Dagbladet.

I god form
Speaker på stadion var tidlig ute med å slå fast at Pettersen neppe gikk fort nok til å gå videre. Pølsa selv registrerte ikke det.

- Det hørte jeg ikke, men jeg hadde ikke håpet å komme inn som nummer 41 eller hva jeg ble. Jeg har følt meg veldig bra på trening, har vært i godt humør og hatt overskudd, sier Pølsa.

- Om jeg ikke er overrasket, så er jeg i hvert fall fryktelig skuffa. Jeg er ikke overrasket over at det er folk som har forberedt seg godt til et VM, men jeg er skuffet over at jeg ikke er blant de som har forberedt seg best.

- Er du i form?

- Jeg tror det. Jeg har hatt fryktelig mange dårlige skiløp i det siste, men jeg har hatt like mange gode treningsøkter. Jeg er jo veldig lei av å si at jeg presterer bra på trening, men ja. Jeg føler formen er der den skal være. Jeg har et fantastisk lag i ryggen, og et fantastisk støtteapparat, bare dyktige folk rundt meg. Jeg føler jeg skuffer dem like mye som jeg skuffer meg sjøl.

Små marginer
- Når skjønte du at det ikke gikk?

- Det er små marginer, man merker ikke et halvannet sekund. Men som sagt, den første delen var bra, og de to siste tredelene var kanskje litt seig. Men det er ikke sånt du går og tenker på når du går VM på hjemmebane.

- Jeg er bare fryktelig skuffa. Jeg syns det er synd når Holmenkollen disker opp med disse rammene, og du vet hvor mange som har stått på, da er det trist å stå her og snakke med dere mens resten sitter og forbereder seg til å gå kvartfinaler, sier Øystein Pettersen.

- Orker du å se dem?

- Nå har jeg skuffa meg sjøl, så nå skal jeg i hvert fall ikke skuffe dem, sier han.

Øystein Pettersen kan være aktuell for tremil senere i mesterskapet. Det tenker han ikke på i dag.

- Jeg går alt jeg blir bedt om å gå. Jeg elsker å gå på ski, og å konkurrere, men jeg gidder ikke tenke på det akkurat nå. Nå skal jeg bruke et par dager på å få hodet rett på plass. Jeg kommer til å bruke litt tid på det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling