Vil ikke at Alsgaard skal gå alt i VM

Thomas Alsgaard sier han vil gå alt i VM. Langrennssjef Carl Henning Gran sier nei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Adresseavisen skriver at Alsgaard og den nye langrennssjefen stiller med helt forskjellig utgangspunkt i diskusjonen om VM-distanser. Det kan bli vinterens kontrovers i norsk langrenn, der alt ellers ser så idyllisk ut.

Alsgaard kan utmerket godt klare å kvalifisere seg til alle distansene i VM, men VM-programmet er beintøft. Det er snakk om seks distanser på 11 dager, og noen dager må Alsgaard, hvis han skal være med på alt, gå distanser to dager etter hverandre.

- Det er absolutt mulig å gå alt i VM. Erfaringene mine fra tidligere VM viser at jeg blir bedre og bedre for hver distanse jeg går. Nesten uten unntak har det vært stigning i prestasjonen, før det har falt litt på den avsluttende 50 kilometeren, argumenterer Alsgaard.

- Det er mulig å stille opp i alt, men ikke mulig å vinne alt. Summen av VM blir bedre av å stå over et renn eller to, sier han som skal ta ut lagene, Carl Henning Gran.

Langrennssjefen sier at laget skal bli enige om hvem som skal gå hva i VM.

- Vi har en del gode klassikere på laget, og selv Alsgaard må kvalifisere seg, sier Gran, som antyder at det kan bli tøft for Alsgaard å komme med på de to første distansene. Langrennssjefen er for øvrig opptatt med å holde igjen løpernes konkurranseiver gjennom sesongen, for programmet er knallhardt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer