Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil ikke at spillerne skal tenke på Ronaldo i barings

Før etter kampen.

HVEM KLER AV HVEM? Se ikke bort fra at Cristiano Ronaldo kler av Zürich-spillerne på banen. Men etter kampslutt blir det nok en kamp om å kle av portugiserens trøye. Foto: EPA
HVEM KLER AV HVEM? Se ikke bort fra at Cristiano Ronaldo kler av Zürich-spillerne på banen. Men etter kampslutt blir det nok en kamp om å kle av portugiserens trøye. Foto: EPA Vis mer

|||• Direkte 20.45: Åtte Champions League-kamper

(Dagbladet.no) Ifølge den sveitsiske avisa 20 Minuten er kveldens kamp mellom FC Zürich og Real Madrid en kamp mellom 245 millioner kroner og 4,1 milliarder - i spillerverdier.

På papiret er oppgaven tilnærmet umulig for sveitserne - og det blir like vanskelig på banen.

Champions League-debutantene Zürich skal ikke ha en sjanse mot Real Madrids stjernegalleri, men - det går av noen bomber i fotballen fra tid til annen.

- Har bare to bein
Spanjolene hadde fra før et stjernetungt lag og det ble ikke akkurat gråere da Cristiano Ronaldo, Kaká, Karim Benzema, Xabi Alonso - med flere - kom til Madrid i sommer.

Zürich-keeper Johnny Leoni er likevel tilsynelatende avslappet før avspark.

- Jeg har ikke forberedt meg på noen spesiell måte. Jeg vet at Ronaldo er sterk på frispark, men han har bare to bein, to armer og ballen er alltid rund, sier Leoni ifølge 20 Minuten.

Selv om Zürich ikke har vært med i Champions League tidligere, er det ikke første gang de møter noen av Europas fremste. I fjor møtte de AC Milan i Uefa-cupen - men da var ikke fokusknappen helt innstilt, og de tapte 0-1 hjemme.

DRAKTSAMLERE: Da Zürich møtte Kaká og AC Milan i Uefa-cupen i fjor, var det flere sveitsiske spillere som avtalte draktbytter med italienerne allerede i pausen. Foto: AP
DRAKTSAMLERE: Da Zürich møtte Kaká og AC Milan i Uefa-cupen i fjor, var det flere sveitsiske spillere som avtalte draktbytter med italienerne allerede i pausen. Foto: AP Vis mer

- Jeg vet at noen av spillerne mine avtalte draktbytter med Milan-spillere i pausen. Jeg kan ikke anklage en spiller for å ønske drakta til Raul eller Cristiano Ronaldo, for det viser jo bare at han har en fin holdning til fotballen. Det er fantastisk å være her og vi vil glede oss over det - men det kan ikke være nok, sier trener Bernard Challandes ifølge Uefas hjemmeside.

Vil være med på festen
I kveld ønsker han at spillerne skal være litt mindre opptatt av drakter og litt mer fokusert på kampen om tre poeng.

- Vi har lyst til å være med på festen, og kjempe som gale. Vi har lyst til å vise at vi fortjener å være her, sier Challandes.

Real Madrid har mye å bevise denne sesongen. De helhvite har brukt så mye penger at de kritiske røstene raskt vil komme om resultatene uteblir.

Det er sju år siden hovedstadslaget sist vant Champions League - og i Madrid er det lang tid. Spesielt siden de ikke har vært i nærheten de siste sesongene.

Forrige sesong ble de slaktet av Liverpool på Anfield og de fem siste gangene har Champions League endt i åttendelsfinalen for Real Madrid.

Et slikt utfall vil ikke bli godtatt denne gangen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling