Vil ikke avsløre hemmelighetene

KØBENHAVN (Dagbladet): Drillo ønsker å holde både dødballspesialiteter og en tenkt førsteelver hemmelig fram til VM-start. De siste triksene og kombinasjonene skal øves inn på lukkede treninger de siste dagene før åpningskampen mot Marokko 10. juni.

Drillo har såpass stor ro at han prioriterer en slags psykologisk krigføring overfor VM-motstanderne, framfor å gjøre endringer i forhold til et par av de mest diskuterte Drillos-temaene så langt i VM-sesongen:

  •  Kvaliteten på dødballene.
  •  en omfattende rulleringen av spillere.

Drillo innrømmer at det kan være et dilemma å holde kortene såpass skjult. Ikke minst dødballene. Drillos har vist klare svakhetstegn på dødballer - både egne og motstanderens - i det siste.

- I 97-sesongen var dødballene en av våre sterkeste sider. Jeg sitter ikke med det samme inntrykket nå. Spesielt mot Frankrike fikk vi en aha-opplevelse. De hadde kvaliteter på dødball vi ikke har møtt før, sier Drillo.

Feilinformasjon

- Men det er ikke alt vi vil vise fram før VM. Blant annet en del offensive dødballvarianter. Vi vil garantert holde minst én trening lukket på grunn av dem, opplyser han.

Marokkanske spioner må gjerne henge i støvelbretten til Drillo resten av våren - og helst rapportere hjem om et lag som er blitt tafatte på dødballer, og om en landslagssjef som ikke klarer å bestemme seg for hvilke spillere han skal bruke.
Begge deler vil i såfall være feilinformasjon av verste sort - eller beste, sett med Drillos briller.

For selvsagt er han klar over både synlige svakheter på dødballer, og enkelte ulemper ved bruke så mange spillere i de siste oppkjøringskampene.

Kontroversielt

- Dødballene er vi oppmerksomme på. Bjørn (Hansen, ass. trener) har spesiell kontroll, sier Drillo.

Og om de mange utskiftningene:

- Noen ville sikkert valgt å satse på en 11'er som man tror på. Jeg har valgt det motsatte, og det kan kanskje oppfattes litt kontroversielt. Jeg vet at vi kan stille med bedre lag, og jeg vet at vi kan prestere bedre, sier Drillo.

- Men det er stor konkurranse rundt landslaget, det er bra for norsk fotball, og jeg har lyst til å se flest mulig. Danskene har for eksempel ikke den samme bredden, påpeker han.

Men Drillo legger ikke skjul på at bevisstheten rundt en VM-11'er større enn han kanskje gir offisielt uttrykk for. Nettopp derfor er det enklere å holde den hemmelig.

- Det er et element, men ingen hovedsak for oss å holde den hemmelig, sier han.