Vil ikke bli proff

KØBENHAVN (Dagbladet.no): Brede Hangeland følges tett av proffspeidere, men sjøl vil 20-åringen bare spille for Viking og få seg en utdannelse.

Det ble mye for den lange, tynne midtbanespilleren i går kveld. Etter seieren i ligalandskampen mot Danmark ble lysluggen hauset voldsomt opp av Nils Johan Semb, og i dag reiser han hjem til aviser fulle av godord om seg sjøl.

Trolig har proffklubber i utlandet også lagt merke til den unge Viking-spilleren. Hangeland forteller sjøl at hele Viking-laget ble fulgt av proffspeidere under treningsoppholdet på La Manga, og i går kveld satt blant anndre Aston Villa-manager Graham Taylor på tribunen i Brøndby.

Søker utdanning

Men Brede er ikke interessert, han har bundet seg til Viking fram til 2005. Og dessuten heter favorittlaget i Premier League Manchester United, ikke Villa.

- Nei, jeg kan ikke tenke på det. Jeg blir i Viking en god stund framover. Så får vi se om jeg en gang blir god nok til å reise ut, sier Hangeland til Dagbladet.no.

For tida tilbringer han dagene på Madla militærleir. Det fortsetter han med et halvt år framover. Til høsten vil han inn på en utdanning.

- Jeg vet ikke hva ennå, jeg må finne noe å søke på før 15. april. Det må bli noe som kan kombineres med to treninger om dagen, sier Brede.

- Ikke ny Rekdal ennå

I mellomtida fortsetter han egentreninga han har holdt på med siden han spilte for 2. divisjonslaget Vidar for to sesonger siden.

- Det er styrketreing og spenst. Jeg må bli bedre på fart og styrke.

- Hva synes du om å bli kalt den nye Rekdal i den sentrale midtbanerollen?

- Det er jeg ikke ennå i hvert fall, sier Brede og avslører at kampen i går ikke en gang har gitt han noe håp om en plass den virkelige A-landslagstroppen som reiser til Tunisia i påsken.

- Det er nok litt tidlig for meg å være med blant de store.

I ettermiddag stiller han på Viking-trening kl. 14. En storkamp har ikke gitt han et snev av stjernenykker.

- Rekker jeg ikke den treninga blir det bråk, flirer Brede.

(Dagbladet.no)

INGEN PROFFHAST: Gårsdagens landslagshelt Brede Hangeland har det ikke travelt med å forlate Viking. Til høsten vil han igang med studier.