IKKE AKTUELT:Gjert Ingebrigtsen (t.h) forteller at Jakob Ingebrigtsen og hans brødre ikke kommer til å benytte seg av Olympiatoppens klimakammer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
IKKE AKTUELT:Gjert Ingebrigtsen (t.h) forteller at Jakob Ingebrigtsen og hans brødre ikke kommer til å benytte seg av Olympiatoppens klimakammer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Gjert Ingebrigtsen:

Vil ikke bruke Olympiatoppens nye millionprosjekt

Gjert Ingebrigtsen forteller i NRK-intervju.

I forrige uke skrev Dagbladet at Olympiatoppen investeres to millioner kroner i et treningsrom på Toppidrettssenteret i Oslo der målet er at temperatur og luftfuktighet kan kontrolleres for å optimalisere inn mot sommer-OL i 2020 og vinter-OL 2022.

Gjert Ingebrigtsen har ikke noe tro på nyvinningen. Treneren og faren til Norges beste friidrettsbrødre forteller at de ikke kommer til å benytte seg av dette.

- Jeg har kommentert det til Olympiatoppen. For vår del er det ikke aktuelt å bruke klimakammeret deres. For at du skal ha noen effekt av å prøve klimakammer, må du være der over tid, og vi har ikke tid til det i en treningsperiode. Det gidder vi ikke bruke tid på, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Suksesstreneren fortsetter:

- Det må i så fall være for å varme seg en vinterdag. Bortsett fra det, blir det ikke aktuelt, sier Gjert Ingebrigtsen.

Olympiatoppen positive

Det nye klimakammeret kan skape temperaturer og luftfuktighet som matcher det utøverne vil møte under sommer-OL. Bonusen er at det også kan skape iskalde omgivelser, slik at vinterutøverne som skal konkurrere i iskalde omgivelser i Beijing i 2022 også kan bruke det.

- Det er Tokyo 2020 som har initiert dette, for der kan det bli forferdelig varmt og fuktig under OL. Men man kan ikke definere klimaet der som uutholdelig, vi må heller gjøre det til en konkurransefordel at vi kan håndtere dette bra, sa toppidrettssjef Tore Øvrebø til Dagbladet nylig.

Under Olympiatoppens forskningskonferanse på Norges idrettshøgskole sist mandag, ble de klimatiske utfordringene i Tokyo presentert. Flere enn 100 mennesker i den japanske hovedstaden Tokyo døde som følge av hetebølgen som rammet byen forrige sommer. Om to år er det OL i byen.

Klimatiske forhold

Den ny millioninvesteringen i klimakammeret er med andre ord helt nødvendig for å forberede utøverne på hva som kan møte dem under OL om knappe to år. Om Norges OL-håp skal ha noen som helst sjanse på heder og ære i Tokyo, må de komme seg i klimakammeret så fort det står ferdig på Sognsvann, mener toppidrettssjefen. Det må alle de andre utøverne som har ambisjoner i OL også.

- Hvis du ikke lærer noe om hvordan kroppen reagerer på sånne klimatiske forhold, så er du ferdig allerede nå, sa Tore Øvrebø til Dagbladet i forrige uke.

Men til NRK forteller pappa Gjert Ingebrigtsen at hans sønner ikke kommer til å benytte seg av tilbudet.