Vil ikke bytte

TRONDHEIM (Dagbladet): Fotballtinget vedtok i vinter at det skal være mulig å bytte keeper i tillegg til tre utespillere i Tippeligaen. Nils Arne Eggen er ikke interessert i å benytte regelen som kan sikre keeperjuvelen Espen Johnsen mer spilletid. Sembs lag mot Sverige, neste side

At man fritt kan bytte keeper utenom den ordinære innbytterkvoten, ble vedtatt med stort flertall på fotballtinget i mars. De fleste så nytten av å kunne gi andrekeeperen ekstra spilletid, uten å gamble på å bruke kvoten for regulære innbyttere.

- Det blir ikke aktuelt for oss å gjøre det, nei, sier Eggen når Dagbladet konfronterer ham med problemstillingen.

Ikke overrasket

Før søndagens kamp mot Viking valgte RBK fortsatt å satse på Arni Gautur Arason som førstekeeper. Dermed virker veien til matchtrening for Espen Johnsen lang.

- Jeg var faktisk ikke klar over den nye regelen, men det overrasker meg ikke at Nils Arne er negativ til den, sier Espen Johnsen til Dagbladet.

- Synes du regelen er bra?

- Ja, jeg synes det høres veldig fornuftig ut. Sjøl om jeg forstår at det gir mer tillit at man får spille hele kampen. Hadde jeg vært førstekeeper, ville jeg nok satt pris på den tilliten sjøl.

Enig med Eggen

I går ble Espen Johnsen tatt ut i landslagstroppen som møter Sverige om ei uke.

- Det er en virkelig oppmuntring for meg nå. Sjøl om eksamen i juni kanskje er det viktigste for meg akkurat nå, sier sørlendingen, som studerer medisin.

Han er innstilt på å være i RBK for å kjempe seg til å bli førstevalget i klubben. Landslagets keepertrener, Erik Thorstvedt, roser Johnsens innstilling.

- Vi har satset på Espen i hele vinter, og jeg synes han fortjente vår lojalitet selv om han nå trolig blir satt på benken i Rosenborg. Det er ikke gunstig for Espen hvis dette vedvarer, og da vil jeg håpe for hans del at han kunne få en utleieavtale med en annen klubb, sier Thorstvedt.

- Burde Eggen vært mer åpen for å bytte keeper under kampene i henhold til de nye reglene?

- Nei, jeg har nok samme holdning som Eggen der. Det er verre å komme inn som keeper enn som utespiller. Det er et eller annet med psyken.

LOJAL:</B> - Hadde jeg vært førstekeeper, ville jeg nok satt pris på å få tillit gjennom hele kampen, sier Espen Johnsen. I går ble han tatt ut på landslaget.