Vil ikke gå i VM

Tor Arne Hetland (26) lekte seg i går kveld til sin fjerde verdenscuptriumf i langrennssprint. Men i VM om halvannen måned er målet å ta medalje på stafetten og femmila. - Blir jeg tatt ut på stafettlaget, så dropper jeg trolig sprinten i VM, sier Hetland til Dagbladet.

Årsaken er enkel. Sprinten går dagen før staffetten. Og de fleste i langrennsmiljøet mener det blir for tøft for en løper å gå sprint dagen før den viktige VM-stafetten.

- Vi er tre løpere som kjemper om to skøyteplasser. Det er jeg, Thomas Alsgaard og Kristen Skjeldal. Og for min del vurdere jeg stafetten som viktigere enn sprinten, sier Hetland.

Gullkandidat

Og det sier han vel vitende om at han er en klar gullfavoritt på distansen.

- Tor Arne imponerte meg i går. Han og Thomas er selvskrevne på et sprintlag i VM, og to av kanskje fem norske gullkandidater i sprint, sier landslagssjef Steinar Mundal.

Men selv 26-åringen fra Helleland ved Egersund tenker anderledes.

- Både stafetten og femmila er viktigere og har høyere prestisje for meg som løper. Jeg vil være en allrounder, og ser ikke på meg selv som sprinter, sier Hetland.

Men det er ikke sånn at Hetland misliker å vinne sprintrenn.

- Det er aldri negativt å vinne skirenn uansett. Det gir en veldig god følelse, sier han.

Vil til USA

Neste renn på programmet er prøve-OL i Salt Lake City om drøye 14 dager. Hetland vil gjerne dit. Det vil ikke trenerne.

- Får se hva som skjer. Jeg har lyst til å dra, men det er mulig jeg følger rådene fra landslagstrenerne Mikkelsplass og Mundal om å kjøre et mer «fornuftig» opplegg hjemme. Da blir det å trene hardt for å holde formen, for så å satse på å gå gode renn i NM.

Hetland har nemlig bitre erfaringer med å være en «julestjerne». Tidligere år har han sloknet totalt etter jul. I år tror håper han å opprettholde den gode formen som har gitt ham andreplassen totalt i verdenscupen, etter Pär Elofsson.

- Nå er det snart nyttår, så nå venter jeg på den store smellen, ler han ironisk.

<B>SPRINTMESTER:</B> Tor Arne Hetland var suveren på gårsdagens sprint.