TOLV RUNDER: Norges Profesjonelle Bokseforbund vil ikke godta annet enn 12 runders kamper for menn når knockoutloven skal revideres. Her er 
Andreas Evensen i aksjon mot Alex Miskirtchian fra Belgia under kamp i fjor.
Foto: Claus Fisker / NTB scanpix
TOLV RUNDER: Norges Profesjonelle Bokseforbund vil ikke godta annet enn 12 runders kamper for menn når knockoutloven skal revideres. Her er Andreas Evensen i aksjon mot Alex Miskirtchian fra Belgia under kamp i fjor. Foto: Claus Fisker / NTB scanpixVis mer

Vil ikke godta annet enn 12 runders boksekamper

Det mener Norges Profesjonelle Bokseforbund.

Norges Profesjonelle Bokseforbund satser alt på et kort og vil ikke godta annet enn 12 runders kamper for menn når knockoutloven skal revideres.

- Vi som står bak dette forbundet har først og fremst som mål å sikre oss at den reviderte knockoutloven blir slik at vi kan arrangere stevner i henhold til lovverket til Det europeiske bokseforbundet (EBU). For oss er det viktig at det blir anledning til å arrangere fullverdige tittelkamper for menn i den profesjonelle boksingen i Norge, altså kamper over maksimalt 12 runder.

- Jeg kan heller ikke forstå at det er noe alternativ til å innføre kamper over denne lengden, dersom myndighetene virkelig vil ha fullverdige proffstevner i boksing her i landet, sier Leidulf Gravråk, presidenten i Norges Profesjonelle Bokseforbund (NPB) til NTB.

Kulturdepartementet foreslår å fjerne påbudet om hjelmbruk, øke aldersgrensen til 40 år og tillate lengre kamper, enten 20 eller 36 minutter. For at proffbokserne skal kunne godta et nytt lovforslag er det bare 36 minutters kamper som kan godtas.

Det forslaget, blant andre, Norges Profesjonelle Bokseforbund skal ta stilling til er utformet slik at det først og fremst skal få Norges Bokseforbund (amatørene) inn i Det internasjonale bokseforbundet (AIBA) igjen, men det åpner også for tradisjonell proffboksing i Norge.

Klart skille - Vi kommer til å avgi vår høringsuttalelse innen fristen 28. mai, og for oss blir det om å gjøre å understreke det klare skillet som er mellom den tradisjonelle proffboksingen og den AIBA-boksing amatørforbundet står for, understreker Gravråk.

- De reglene vi må følge som EBU-medlem (det profesjonelle forbundet i Europa) må gjenspeiles i knockoutloven, sier han.

Roger Rosmo som er generalsekretær i NPF sier at det profesjonelle forbundet jobber sammen med tilsvarende organisasjoner både i Sverige og særlig Danmark når det gjelder de endringene man er så avhengig av her i Norge.

- Jeg kan ikke skjønne annet enn at dersom myndighetene godkjenner reglene til AIBA, så må de også godkjenne det regelverket som ligger til grunn for den tradisjonelle proffboksingen som vi skal følge, mener Rosmo.

Reguleringsorgan Det hersker liten tvil om at Norges Profesjonelle Bokseforbund ønsker å bli et styringsorgan for den tradisjonelle proffboksingen her i landet. Forbundet som har eksistert noen år, og som ble etablert på bakgrunn av et initiativ fra Helge Wærøy, er lovet prøvemedlemskap i EBU fra sommeren av.

- Dersom vi skal kunne påse at lover og regler følges når det gjelder den tradisjonelle proffboksingen, er vi avhengige av å være EBU-medlemmer når lovendringen kommer, sier Leidulf Gravråk til NTB. Han legger ikke skjul på at han har en god følelse for at proffboksingen igjen skal bli godkjent i Norge fra høsten av.

- Vi er en del av høringsinstansen, og det må vi se på som et godt tegn, for det betyr at myndighetene tar oss på alvor, sier Helge Wærøy til NTB.

(NTB)