Vil ikke godta annet enn 12 runders boksekamper

Det mener Norges Profesjonelle Bokseforbund.

TOLV RUNDER: Norges Profesjonelle Bokseforbund vil ikke godta annet enn 12 runders kamper for menn når knockoutloven skal revideres. Her er 
Andreas Evensen i aksjon mot Alex Miskirtchian fra Belgia under kamp i fjor.
Foto: Claus Fisker / NTB scanpix
TOLV RUNDER: Norges Profesjonelle Bokseforbund vil ikke godta annet enn 12 runders kamper for menn når knockoutloven skal revideres. Her er Andreas Evensen i aksjon mot Alex Miskirtchian fra Belgia under kamp i fjor. Foto: Claus Fisker / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norges Profesjonelle Bokseforbund satser alt på et kort og vil ikke godta annet enn 12 runders kamper for menn når knockoutloven skal revideres.

- Vi som står bak dette forbundet har først og fremst som mål å sikre oss at den reviderte knockoutloven blir slik at vi kan arrangere stevner i henhold til lovverket til Det europeiske bokseforbundet (EBU). For oss er det viktig at det blir anledning til å arrangere fullverdige tittelkamper for menn i den profesjonelle boksingen i Norge, altså kamper over maksimalt 12 runder.

- Jeg kan heller ikke forstå at det er noe alternativ til å innføre kamper over denne lengden, dersom myndighetene virkelig vil ha fullverdige proffstevner i boksing her i landet, sier Leidulf Gravråk, presidenten i Norges Profesjonelle Bokseforbund (NPB) til NTB.

Kulturdepartementet foreslår å fjerne påbudet om hjelmbruk, øke aldersgrensen til 40 år og tillate lengre kamper, enten 20 eller 36 minutter. For at proffbokserne skal kunne godta et nytt lovforslag er det bare 36 minutters kamper som kan godtas.

Det forslaget, blant andre, Norges Profesjonelle Bokseforbund skal ta stilling til er utformet slik at det først og fremst skal få Norges Bokseforbund (amatørene) inn i Det internasjonale bokseforbundet (AIBA) igjen, men det åpner også for tradisjonell proffboksing i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer