I HARDT VÆR: Eieren av Los Angeles Clippers sammen med sin kjæreste, V. Stiviano under en kamp i fjor høst. Nå er han anklaget for rasisme. AP Photo/Mark J. Terrill
I HARDT VÆR: Eieren av Los Angeles Clippers sammen med sin kjæreste, V. Stiviano under en kamp i fjor høst. Nå er han anklaget for rasisme. AP Photo/Mark J. TerrillVis mer

Vil ikke ha basketlegenden Magic Johnson og andre afroamerikanere på sine NBA-kamper

Eieren av basketlaget Clippers etterforskes for rasisme.

NEW YORK (Dagbladet): Donald Sterling har eid NBA-laget Los Angeles Clippers i nesten tre tiår.

Nå varsler basketballigaen, ifølge CNN, at de vil etterforske Sterling for rasismeanklager etter uttalelser han skal ha kommet med tidligere denne måneden om afroamerikanere.

- Vi er iferd med å gjennomføre en full etterforskning av lydopptaket TMZ har fått tak i. Uttalelsene som blir hørt i opptaket er rystende og støtende, men for øyeblikket har vi ingen ytterligere informasjon, sier visekommunikasjonsdirektør i NBA, Mike Bass.

Nettstedet TMZ offentliggjorde lørdag et lydopptak av det hevder er en ti minutter lang krangel mellom Sterling og kjæresten V. Stiviano, som selv skal være delvis afroamerikansk.
Kontroversielle uttalelser I opptaket skal Sterling komme med flere mildt sagt kontroversielle uttalelser:

- Det plager meg at du vil kringkaste at du er knyttet til svarte folk. Må du det?

- Du kan sove med svarte folk. Du kan ta dem inn, du kan gjøre hva du vil. Det lille jeg spør om, er at du ikke promoverer det, og ikke ta de med til mine kamper.

- Jeg sier bare at du på dine elendige, jævla Instagram-bilder, trenger du ikke å vise bilder av det selv gående med svarte folk.

- Beundre ham (Magic Johnson journ.amn.), ta ham med hit, fôr ham, knull ham. Men ikke legg ham ut på Instagram slik at hele verden kan se det og ringer meg. Og ikke ta ham med til mine kamper.

Boikotter Clippers Uttalelsene har ikke uventet skapt en storm rundt Sterling, og NBA bekrefter nå at de etterforsker ham for rasisme.

Basketlegenden Magic Johnson tok selv til Twitter.

- Jeg er lei meg for at mine venner, trener Doc Rivers og Chris Paul, må jobbe for en mann som mener sånne ting om afroamerikanere. Jeg vil aldri gå til en Clipper-kamp igjen så lenge Donald Sterling er eieren, skriver han.

Chris Paul, en av de største stjernene på Clippers, uttaler seg også om saken i rollen som leder for spillerforeningen.

- På vegne av National Basketball Players Association, så er dette et veldig alvorlig tema som vi vil håndtere offensivt, sier Paul i en uttalelse.

- De rapporterte uttalelsene fra Clippers-eier Donald Sterling er klanderverdige og uakseptable, sier den tidligere NBA-spilleren, nå borgermester i Sacramento, Kevin Johnson, som håndterer saken videre for spillerforeningen.

To tidligere NBA-stjerner, Shaquille O'Neal og Charles Barkley, kommenterte lørdag saken i pausen mellom Atlanta Hawks og Indiana Pcers.

- Bør denne fyren fortsette å være en eier? spør O'Neal og omtaler uttalelsene som «frastøtende».

- Vi kan ikke ha en NBA-eier som diskriminerer denne ligaen. Vi er en svart liga, svarer Barkley.
Antyder hevnmotiv President for Clippers, Andy Roeser, stiller spørsmålstegn ved ektheten til opptaket og antyder at en kvinne har gjort dette for å ta hevn på Sterling i forbindelse med et søksmål.

- Vi vet ikke om det er ekte eller om det har blitt endret. Vi vet at kvinnen, som vi tror ga det til TMZ, er saksøkt i et søksmål Sterling-familien har tatt ut mot henne for underslag av mer enn 1,8 millioner dollar, og at hun sa til herr Sterling at hun ville ta hevn, sier Roeser, ifølge CNN.

Samtidig sier han et Sterling er opprørt og beklager for meninger som er blitt tillagt ham om Magic Johnson.

- Sterling har lenge sett på Magic som en venn, og han har bare den ytterste respekt og beundring for ham - både for hvem han er og for hva han har oppnådd. Opptaket er ikke samstemt med hva Sterling står for og føler, sier Roeser.

BOIKOTT: Den tidligere NBA-stjerna Magic Johnson boikotter kampene til Los Angeles Clippers etter uttalelser fra Clippers' eier, Donald Sterling. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque
BOIKOTT: Den tidligere NBA-stjerna Magic Johnson boikotter kampene til Los Angeles Clippers etter uttalelser fra Clippers' eier, Donald Sterling. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque Vis mer