Vil ikke ha med Kojonkoski videre

Jacobsen og Romøren mener det er på tide med trenerbytte.

ØNSKER FORANDRING: Anders Jacobsen er blant dem som mener at det er til det beste for alle parter om de norske hopperne får en ny sjef etter sesongen. Mika Kojonkoski er fortsatt i tenkeboksen.Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
ØNSKER FORANDRING: Anders Jacobsen er blant dem som mener at det er til det beste for alle parter om de norske hopperne får en ny sjef etter sesongen. Mika Kojonkoski er fortsatt i tenkeboksen.Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

Landslagshopperne ønsker ikke at Mika Kojonkoski skal fortsette som landslagstrener.

Finnen har vært sjef for de norske hopperne i ni år etter denne sesongen. Tidligere i år utviste Kojonkoski tvil om han ville gå løs på flere sesonger, men finnen er fortsatt en kandidat i Norges Skiforbund.

Det er ikke etter flere av utøvernes ønske, ifølge Aftenposten.no.

- Jeg tror det er på tide å bytte trener nå. Det er sunt å få en ny mann inn i systemet. For Mikas del er det også riktig. Kona og ungene vil sikkert ha ham hjem, sier Anders Jacobsen.

Selv om hopperne roser Kojonkoski for alt han har fått til, er det enighet blant flere om at alt har en slutt.

- Jeg bruker ikke så mange kalorier på neste år, men mener at det ikke blir vemodig selv om Mika slutter, sier Bjørn Einar Romøren.

Hoppkomiteen kommer ikke til å utlyse stillingen. Kojonkoski har fått frist på seg til etter den tysk-østerrikske hoppuka med å gi svar på sitt kandidatur.

I dag tar hoppuka til for alvor med det første rennet i Oberstdorf. Samtlige seks nordmenn er kvalifisert for første omgang. Som vanlig hoppes det i dueller etter knockout-prinsippet.

De norske duellene er som følger:

Johan Remen Evensen - Peter Prevc (Slovenia), Jakub Janda (Tsjekkia) - Anders Bardal, Emmanuel Chedal (Frankrike) - Bjørn Einar Romøren, Rune Velta - Kamil Stock (Polen), Jan Matura (Tsjekkia) - Anders Jacobsen, Primoz Pikl (Slovenia) - Tom Hilde.

Rennet begynner klokka 16.00.

(NTB)