VIL IKKE SE THORKILDSEN HER: Sportssjef Ronny Nilsen frykter programforsidens forbannelse i friidretts-VM.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
VIL IKKE SE THORKILDSEN HER: Sportssjef Ronny Nilsen frykter programforsidens forbannelse i friidretts-VM. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Vil ikke ha Thorkildsen på forsida

Sportssjefen frykter merkelig forbannelse i friidretts-VM.

Sportssjef Ronny Nilsen frykter at Andreas Thorkildsen skal bli forsidegutt i det daglige VM-programmet i Daegu.

For fire av de fem store stjernene som har vært avbildet på omslaget av det daglige programmet, har endt opp som flopper i mesterskapet.

Først ute var den australske stavhopperen og regjerende verdensmesteren Steve Hooker. Han misset på åpningshøyden i stavkvalifiseringen og var ute av mesterskapet før det hadde begynt.

Deretter ble Usain Bolt diskvalifisert for tjuvstart i finalen på 100 meter, mens korthekkstjernen Dayron Robles fra Cuba ble diskvalifisert etter å ha vært først over mål på 110 meter hekk.

Den siste av de store stjernene som ble et offer for «forsideforbannelsen», var stavdronningen Jelena Isinbajeva. Hun misset i stavfinalen og endte på en svært skuffende sjetteplass.

Men onsdag morgen klarte 26 år gamle Olga Kaniskina å bryte forbannelsen da hun gikk til topps i kappgang. Det skjedde selv om hun var forsidepike på programmet.

Bare tiden vil vise om hun har brutt forbannelsen en gang for alle eller om den vil fortsette torsdag.

Sikker - Jeg føler meg temmelig sikker på at Andreas kommer til å bli forsidegutt her, for han har jo vunnet alt som er mulig å vinne de siste årene. Han er dobbelt olympiske mester, regjerende verdensmester, har årsbeste denne sesongen, i tillegg til at han er dobbelt europeisk mester i spyd.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- De som bestemmer hvem som skal på forsiden av programmet kan ikke unngå å falle ned på Thorkildsen, mener sportssjef Ronny Nilsen overfor NTB.

Han er ikke overtroisk, men har registrert både i deltakerlandsbyen og på Facebook at det snakkes mye om denne såkalte forbannelsen, og det vil bli en katastrofe for norsk friidrett om en slik forbannelse skulle felle den norske superfavoritten.

Thorkildsen skal ut i kvalifisering i spyd allerede torsdag kveld (lokal tid). Da vil vi få en liten pekepinn på hvor bra han er. Normalt sett skal han kunne komme gjennom kvalifiseringen med ett kast, men i de siste mesterskapene er det i kvalifiseringen han har slitt. Derimot er det gått betraktelig bedre i selve finalen.

- Kvalifiseringen blir en utfordring. Det beste er hvis jeg tar kvalifiseringslengden i ett kast og at jeg kommer meg gjennom torsdagen uten å bruke unødvendig med krefter, sier Thorkildsen til NTB.

På bytur Andreas Thorkildsen ladet opp kvelden før kvelden med en liten bytur i området der deltakerlandsbyen ligger. Han lot seg avbilde av norske medier og koste seg med å kikke i butikkvinduene.

De siste dagene har han gjort unna lett trening ved siden av å spise, sove og se på TV-serier.

- Det har vel vært noen litt kjedelig dager, så det skal bli godt å komme i gang. Nå har jeg i hvert fall fått mesterskapsfølelsen, og det er et godt tegn. Det blir spennende, og jeg gleder meg veldig. Dessuten har jeg fulgt det vanlige opplegget vi har utviklet før store mesterskap, så alt ligger til rette for at det skal gå bra. Jeg har jo fått en del erfaring etter hvert, legger han til.

Thorkildsen har fire av de fem lengste kastene i verden i år. Han er den eneste som har kastet over 90 meter, og både han selv og alle såkalte eksperter mener det er vanskelig å peke på noen opplagte utfordrere til gullet i spyd.

Ja, hvis han ikke ender som forsidegutt i det daglige programmet da, og at det kan bli den store prøven han må gjennom før torsdagens kvalifisering og lørdagens finale.

(NTB)