Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vil ikke hogge hodet av noen i øyeblikket

Men Hareide innrømmer at klokka tikker.

PODGORICA/GARDERMOEN (Dagbladet.no): Det bor like mange mennesker i Oslo som i hele Montenegro. Landslaget deres er verdens yngste. Flere av stjernene var ute mot Norge.

Derfor var gårsdagens forestilling en pinlig affære for Norge.

Åge Hareide var oppgitt etter kampen, for han liker dårlig at elevene hans har sluppet inn seks mål på de to siste kampene. Nå - etter å ha fått kampen litt på avstand - er han fortsatt ikke sikker på hva som gikk galt.

- Vi må analysere kampen på video, men det er helt klart at vi er ute av flytsonen. Dette kan være personavhengig og det kan være litt formavhengig, sier han.

- Ingen er sikre

Det eneste som sto på spill i går kveld var den norske æren, men det var ikke nok. For viljen til å vinne var absolutt størst hos hjemmelaget.

- Alle gikk på banen for å vinne, men det er litt skremmende å se forskjellen på entusiasmen til Montenegro og vår, innrømmer landslagssjefen.

Etter tremålstapet mot Wales for sju uker siden sa han at ydmykelsen ville få konsekvenser. De aller fleste fikk imidlertid fornyet tillit, og Hareide varsler ikke de store endringene nå heller.

KAN IKKE SKREMME NOEN GODE: Men Åge Hareide varsler likevel innstramminger etter det flaue tapet mot Montenegro. Foto: Scanpix
KAN IKKE SKREMME NOEN GODE: Men Åge Hareide varsler likevel innstramminger etter det flaue tapet mot Montenegro. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg vil ikke hogge hodet av noen i øyeblikket.

Men:

- Ingen skal føle seg sikre på dette laget, heller ikke de som spiller i Premier League. Flere må bli bedre innen neste uttak, men vi kan ikke skifte for mye på troppen heller.

Vil stramme inn

Da spillerne tuslet inn i bussen etter kampslutt virket de fleste lite skuffet over det som hadde skjedd. De mente kampen var et steg i riktig retning etter Wales-tapet.

Og at baklengsmålene var fillescoringer som ødela for mye.

- Det kan være lurt å ta tak i det positive når det er veldig mørkt. Samtidig var spillerne skuffet, men de svelget det kanskje unna før de møtte dere, sier Hareide.

Han ble før kampen karaterisert som en pusekatt av Viasat 4-eksper Erik Solér, som mener at Hareide tar på spillerne med silkehansker. Selv mener Hareide han er den samme. Han var iltrende forbanna etter Wales-tapet, men mer behersket i går.

image: - Vil ikke hogge hodet av noen i øyeblikket

- Vi kan ikke skremme noen gode. Likevel ser jeg at vi kanskje må stramme inn litt. Alle må være 100 prosent til stede fra første samlingsdag - slik det har vært tidligere.

image: - Vil ikke hogge hodet av noen i øyeblikket
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media