- Vil ikke høre ett ord om gull

Viking-Rösler etter festkampen mot Aafk.

STAVANGER (Dagbladet.no): Viking - Aalesund 3-0

Viking gjorde Aalesund til læregutter, men trener Uwe Rösler nekter å snakke om edelt metall.

-Ikke ett ord om gull, please, sa Rösler til pressekorpset, og festet blikket i taket hvis noen ymtet frampå om gullsjanser. Viking knuste Aalesund 3-0 og inntok sølvplassen før søndagens kamper.

Rösler klappet spillerne på ryggen og ba dem ta seg en velfortjent bytur. Treneren var fornøyd med lagets prestasjon, og veldig glad for endelig å unngå baklengsmål.

-Det var viktig for oss i dag. Målforskjellen kan bli viktig seinere i høst. I dag hadde vi godt tempo med ballen. Det er vanskelig spille mot et lag som legger seg så bakpå som Aalesund. Men vi har tre spillere på topp med ulike egenskaper - fart, teknikk, høyde, kreativitet, skrøt Uwe Rösler.

-Stoppet kjeften på Rösler

Allan Gaarde er Vikings nøkkelspiller. Mot Aalesund var han gedigen. Presise langpasninger, gode løp, headinger - dansken har et stort repetoar. Når han spiller på sitt beste, kan Viking slå alle.

Og så scoret Gaarde et vakkert mål. Alexander Ødegaard nådde en ball som alle trodde ville rulle over dødlinja. Innlegget stupheadet Allan Gaarde i nettmaskene.

FESTFOTBALL: Alexander Ødegaard setter inn 1-0 mot Aalesund. Viking vant til slutt 3-0 i Stavanger. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix
FESTFOTBALL: Alexander Ødegaard setter inn 1-0 mot Aalesund. Viking vant til slutt 3-0 i Stavanger. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix Vis mer

-Han tyske treneren vi har maser hele tida på at jeg må mer inn i boksen. Nå var jeg der, og fikk stoppet kjeften på han tyskeren, flirte Gaarde etter kampen.

Til tross for storseieren, mente Gaarde at Viking gjorde for mange feil mot Aalesund til at kampen kunne få seks på terningen. Gaarde tror gulløpet er kjørt, og vil allerede sende de edleste medaljene til Bergen.

-Det vil være sensasjonelt om ikke Brann tar gull, mener Gaarde.

-Vi skapte for lite

Aalesund-trener Per Joar Hansen mener at Viking var et hakk bedre i alle ledd.

-I dag skapte vi for lite, vi var ikke farlige nok. Viking har spisskompetanse helt fra eget mål til angrepet med Thoams Myhre, Allan Gaarde, Alexander Ødegaard og Peter Ijeh. Viking er en seriøs utfordrer til seriegullet, de kan være med helt inn, mener Aalesund-treneren.

- Vil ikke høre ett ord om gull