Vil ikke hvile

To etapper av rally Dakar blir avlyst på grunn av uroligheter i Mali. En utslitt Pål Anders Ullevålseter er ikke glad for de ekstra hviledagene, han vil kjøre.

Rykter om at en geriljagruppe fra Mauritania har søkt tilflukt i Mali gjør at to etapper blir avlyst.

Deltakerne ble i morges fraktet med fly til Burkina Faso. I morgen kjører de 50 mil transport, mandag var planlagt som hviledag og vil fortsatt være det. Dermed blir det ingen ordentlig etappe før tirsdag.

Utslitt

Oslo-gutten er glad arrangøren passer på sikkerheten, men er ikke glad for hviledagene.

- Nei, nå er jeg så godt i gang. Skal jeg klare å ta de beste gutta, er det bedre jo mer vi kjører, sier Ullevålseter til Dagbladet.

34-åringen fortsetter å imponere med kjøringen sin. Gårsdagen var den lengste spesialetappen i årets rally, og ti timer på sykkelen tok på.

- Helt jævlig!

- Det var helt jævlig. Håndleddene verker noe grusomt. Alle er helt knekt i dag. Roma, som leder, var helt ferdig da jeg så ham, sier en utslitt Ullevålseter.

Etappen tok lengre tid enn ventet, og nordmannen slapp blant annet opp for sjokolade underveis. I løpet av en dag inntar han 6-8000 kalorier for engergiforbruket er enormt.

Femteplassen i går gjør at han beholder femteplassen i sammendraget. Ullevålseter kjørte det meste av etappen av alene, og det gikk styggfort til tider.

Måtte kjøre ut

- Jeg fant ut at jeg måtte kjøre så fort at jeg kjørte ut i annenhver sving, sier motorsyklisten. Sporene i sanden viste ham at løperne foran hadde brukt samme taktikk. Men det ble for mye fart for mange i går. Favoritten Jean Brucy måtte bryte løpet etter å ha brukket skulderen.

- Alt kan skje

- Alt kan skje i dette rallyet. En liten velt i en sving og så er man ute. Jeg håper bare det ikke skjer meg.

Mer enn 100 av de 195 startende har brutt løpet så langt.

PAUSE I TO DAGER: Etappene i Mali i helga ble avlyst for Pål Anders Ullevålseter. - Skal jeg klare å ta de beste gutta, er det bedre jo mer vi kjører, sier Ullevålseter til Dagbladet.