Vil ikke hvile

To etapper av rally Dakar blir avlyst på grunn av uroligheter i Mali. En utslitt Pål Anders Ullevålseter er ikke glad for de ekstra hviledagene, han vil kjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rykter om at en geriljagruppe fra Mauritania har søkt tilflukt i Mali gjør at to etapper blir avlyst.

Deltakerne ble i morges fraktet med fly til Burkina Faso. I morgen kjører de 50 mil transport, mandag var planlagt som hviledag og vil fortsatt være det. Dermed blir det ingen ordentlig etappe før tirsdag.

Utslitt

Oslo-gutten er glad arrangøren passer på sikkerheten, men er ikke glad for hviledagene.

- Nei, nå er jeg så godt i gang. Skal jeg klare å ta de beste gutta, er det bedre jo mer vi kjører, sier Ullevålseter til Dagbladet.

34-åringen fortsetter å imponere med kjøringen sin. Gårsdagen var den lengste spesialetappen i årets rally, og ti timer på sykkelen tok på.

- Helt jævlig!

- Det var helt jævlig. Håndleddene verker noe grusomt. Alle er helt knekt i dag. Roma, som leder, var helt ferdig da jeg så ham, sier en utslitt Ullevålseter.

Etappen tok lengre tid enn ventet, og nordmannen slapp blant annet opp for sjokolade underveis. I løpet av en dag inntar han 6-8000 kalorier for engergiforbruket er enormt.

Femteplassen i går gjør at han beholder femteplassen i sammendraget. Ullevålseter kjørte det meste av etappen av alene, og det gikk styggfort til tider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.