Vil ikke jakte på verdensrekorden

Historiske Thorkildsen vil heller utvide medaljesamlinga.

GULLKYSSET: Andreas Thorkildsen fikk et seierskyss av Christina Vukicevic etter VM-triumfen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
GULLKYSSET: Andreas Thorkildsen fikk et seierskyss av Christina Vukicevic etter VM-triumfen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN/OSLO (Dagbladet.no): Andreas Thorkildsen fikk et fortjent seierskyss av samboer Christina Vukicevic etter dagens VM-triumf i den tyske hovedstaden.

27-åringen var overlegen i finalen, og vant medaljen han mangler i samlingen sin. Som første spydkaster i verden har han nå gull fra OL, VM og EM.

Og han har ikke tenkt til å gi seg med dette.

- Jeg håper å fortsette så lenge kroppen og motivasjonen holder, og foreløpig er det ikke noen fare med noen av delene. Jeg fortsetter gjerne til 2016, sier Thorkildsen til Dagbladet.

Tenker ikke på rekordenDet kan med andre ord bli trangt i troféskapet til Thorkildsen.

Sørlendingen innrømmer at det er seire og medaljer han kommer til å jakte på også i framtida. Verdensrekorden til Jan Zelezny (98,48 meter) ofrer han ikke en tanke.

- Jeg synes det er mer inspirerende å vinne konkurranser enn å jage lengder, sier Thorkildsen.

Hvis han skulle hatt som mål å kaste nærmere 100 meter, måtte han lagt om hele konkurranseopplegget sitt. På moderne anlegg er det nemlig bortimot umulig å nærme seg den tsjekkiske rekorden. Dagens anlegg er innrammet av tribuner og utøverne må kaste på mer åpne stadioner for å ha mulighet til å nå slike lengder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer