- Vil ikke lage bråk

ROSTOCK (Dagbladet): Hansa Rostock- Duisburg 2-1. Han slapp inn to, tar ikke skylda for noen av dem og er sprengklar for landskamp. Det er like greit, det. Men spørsmålet - som alltid når det gjelder Thomas Gill - er om han har Drillos tillit. Og om han klarer å holde munn.

- Det som skjedde sist, skværet vi opp der og da. Den kaka tok Drillo. Og derfor orker jeg ikke å spekulere på om det blir meg eller Frode (Grodås) som får stå i mål.

- Jeg vil ikke lage bråk, sier Thomas Gill.

Det var ikke spesielt mye spetakkel på Ostsee Stadion i går ettermiddag heller. Hansa Rostock- Duisburg var en tarvelig fotballkamp. Og bakerst for gjestene sto Norges mest flegmatiske fotballspiller.

- Har ro

Og så ut som han kikka på utsikten.

- Jeg er 32 år, sier Thomas Gill. - Jeg har ro og føler meg veldig sterk. Og får jeg ikke spille landskampen så er det ikke verdens undergang.

- Det er jo noe som heter VM også.

Det første baklengsmålet i går kom fra to meter etter det som het klabb og babb på radioen i gamledager. Thomas sier:

- Er du maksimalt heldig, redder du en slik sjanse. Det var ikke jeg og derfor ble det mål.

- Og det andre, som kom på heading etter en crossball fra kanten av fem-meteren?

- Skal jeg få skylda for det? Nei, det er jeg ikke med på. Jeg tok det korte hjørnet som jeg er nødt til i en slik situasjon, og da ballen ble slått over meg var jeg sjanseløs.

- At forsvarsspillerne ikke fulgte han som kom kan ikke jeg lastes for.

Sist Thomas Gill møtte Drillos var den første beskjeden han fikk den at han ikke skulle stå i mål. Denne gangen håper han Drillo venter med laguttaket til tirsdag.

På tærne uansett

- Da vil jeg i hvert fall være på tærne uansett om det blir meg eller Frode som får jobben. Akkurat det var ikke lett i Frankrike. Og ikke kunne jeg snakke om det heller.

- Jeg sto jo bare der som en sau, sier Thomas Gill.