Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil ikke låne ut Gamsten

Manager Mark Hughes har sagt nei til en fransk toppklubb som ville leie Morten Gamst Pedersen fra Blackburn ut sesongen.

-  Vi kjenner til interessen fra den franske klubben, men ønsker ikke å gå ut med navnet. Det har også vært flere andre interesserte klubber fra både inn- og utland, sier Morten Gamst Pedersens far og rådgiver Ernst Pedersen.

Sjøl visste den norske landslagsvingen ingenting.

-  Dette var nytt for meg. Og kanskje det er best at jeg ikke har visst noe. Nå er det bare å stå på fram til nyttår, så får vi se hva som skjer da, sier Morten Gamst Pedersen til Dagbladet.

Tung tid

15. september tok Mark Hughes over managerjobben etter Graeme Souness som hentet Gamsten til Blackburn fra Tromsø i slutten av august. I de få ukene med Souness som sjef fikk den norske landslagsvingen mer spilletid enn han har fått på mer enn tre måneder under Hughes. Faktisk har ikke Gamst Pedersen vært på banen for Blackburn siden ligacuptapet for Bournemouth 22. september.

Dette har vært tungt å svelge for 23-åringen. Det ga han også klart uttrykk for etter at han scoret ett og la opp til det andre i 2- 2- kampen mot Australia midt i november.

-  Jeg synes ikke folk kan si jeg ikke er god nok for Blackburn når jeg ikke får muligheten til å vise det. Jeg føler jeg fortjener en sjanse mot Birmingham nå på søndag, sa han til VG.

God i går

Mot Birmingham avanserte Gamsten fra tribunen til benken. Lenger har han ikke kommet, og i går kveld spilte han reservelagskamp mot Manchester City - med visshet om at Hughes tross alt har tro på ham. Ellers hadde nok ikke Hughes avvist den franske forespørselen. Noe Hughes også bekrefter overfor Lancashire Evening Telegraph:

-  Morten jobber svært hardt. Akkurat nå er det feil å bruke ham på førstelaget, men han vil få betydning for oss seinere i sesongen, sier Hughes.

-  Vi får se, sier Gamst Pedersen som la to målgivende i 4- 1-seieren i øsende regnvær i går.

-  Jeg har kommet hit for å spille for førstelaget, men tar disse kampene seriøst. Det er slik jeg kan få vist meg fram, sier han.

-  Har en plan

For Ernst Pedersen er Hughes nei til franskmennene bare en bekreftelse på det de sjøl har hørt fra Blackburn-ledelsen.

-  Blackburn har hele tida sagt at de har tro på ham. Nå er det bare å være tålmodig. Husk at Morten har spilt kamper siden januar. De har en plan med å la ham spille B-lagskamper nå, sier Pedersen.

I jula drar han og familien over for å feire jula med sønnen.

-  Morten er ved godt mot, sier pappa Ernst.

PÅ VENT: Morten Gamst Pedersen har ikke spilt førstelagsfotball for Blackburn siden september. Men manager Mark Hughes mener han vil bli viktig for laget. På et seinere tidspunkt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media