Vil ikke lenger stå i kø bak Bjørgen og Johaug

Astrid Uhrenholdt Jacobsen blir stjerne på nytt skimerke.

SKIBYTTE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen (startnr. 7) skifter skileverandør. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SKIBYTTE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen (startnr. 7) skifter skileverandør. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer


(Dagbladet): Astrid Uhrenholdt Jacobsen (25) vil ikke lenger stå i kø bak stjerner som Bjørgen, Johaug og Kowalczyk. Nå bytter hun ski.

Etter å ha gått på Fischer-ski i hele sin seniorkarriere, har Uhrenholdt Jacobsen nå brutt med sin samarbeidspartner. Hun har signert en avtale med konkurrenten Rossignol.

- Jeg liker å være lojal, så jeg jeg gikk i to uker og gruet meg til å gi Fischer beskjed. Men jeg kunne ikke lenger sitte på gjerdet, sier Uhrenholdt Jacobsen.

- Hvorfor bytter du merke?

- Rossignol har gode ski. Samtidig er det ingen tvil om at jeg nå får mye tettere personlig oppfølging. Det er noe jeg har savnet de siste årene. Jeg har hatt noen hull i skiparken jeg ikke har klart å tette, erkjenner hun overfor Dagbladet.

Kan tjene mer At sprintverdensmesteren fra 2007 ikke er den som har fått tettest oppfølging, skjønner man når man ser hvilke andre løpere som går på Fischer. Ikke bare har de desidert flest løpere i verdenscupsirkuset. Det har også de største stjernene.

På herresiden har de Petter Northug, Dario Cologna og Marcus Hellner. På kvinnesiden har de Marit Bjørgen, Justyna Kowalczyk, Therese Johaug og Charlotte Kalla — for å nevne noen.

De mest kjente Rossignol-jentene er Aino Kaisa Saarinen, Ida Ingmarsdotter og Katrin Zeller. Det betyr at Astrid Uhrenholdt Jacobsen får stjernestatus fra dag én.

- Det var faktisk et krav jeg stilte. Jeg måtte bli prioritert. Og det blir jeg, fastslår hun.

- Hva betyr det økonomiske?

- Det er ganske likt, men bonussystemet er litt annerledes. Gjør jeg det bra, tjener jeg litt bedre nå.

Bytter smører Samtidig bytter Astrid også smører på landslaget. Nå skal hun samarbeide med Kai Selbæk — som er svigerfar og smører for den beste herreløperen på Rossignol-ski, Eldar Rønning.

- Jeg og Eldar bruker faktisk veldig like ski. Vi er omtrent like tunge og går på omtrent like lange ski. Det vil si at jeg går på ski som er litt lenger enn det for eksempel Therese og Marit gjør, forteller Uhrenholdt Jacobsen.

Hun begynte å teste de nye skiene under NM i Fauske i slutten av mars. I slutten av april var avgjørelsen tatt. Jobben med å bygge opp en helt ny skipark starter under landslagssamlinga på Sognefjellet denne uka.

- Akkurat nå har jeg to par ski, ett for klassisk og ett for skøyting. Det kan høres litt skremmende ut, men jeg få veldig tett oppfølging. Rossignol har dessuten kommet veldig langt i å spesialprodusere ski etter konkrete ønsker. Hos Fischer er det litt mer sånn at du står i en hall med 200 par ski og begynner å lete, forklarer Astrid Uhrenholdt Jacobsen.