KAN OFRES: Tour de Frances andre etappe kan ende i en massespurt, men det er ikke gitt at Edvald Boasson Hagen blir MTN-lagets fremste spurter. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KAN OFRES: Tour de Frances andre etappe kan ende i en massespurt, men det er ikke gitt at Edvald Boasson Hagen blir MTN-lagets fremste spurter. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Vil ikke røpe Edvald-taktikk

- Vi har ulike muligheter.

UTRECHT (procycling.no): Dag to av Tour de France betyr på en paddeflat reise ut mot dikene på vestkysten av Nederland.  

Etappen er ikke mer enn 168 kilometer lang. Det kan bli en massespurt, men sidevinden truer på de siste tre-fire milene.  

Mest sannsynlig ender det i en massespurt. Da kan vi se både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen kjempe om etappeseier. Det knytter seg likevel tvil om sistnevntes deltakelse.  

- Det kan være vi kjører for Tyler (Farrar, vår anm.) i morgen, og at jeg får muligheten på andre etapper. Vi skal bytte på, sier Boasson Hagen.  

Tørrlagt sprinter
procycling.no tok opp problemstillingen med sportsdirektør Jens Zemke utenfor MTN-bussen, men heller ikke han var spesielt snakkesalig.  

- Blir det Edvald eller Tyler?  

- Det ønsker jeg ikke å si noe om nå. Vi skal ha et møte med rytterne, og diskutere det der, sier Zemke til procycling.no.  

Trolig er det rytteren med best bein som får muligheten. Farrar trillet inn til 105.-plass lørdag og har etter eget utsagn tatt et par steg vekk fra massespurtene.  

- Når du ser på hvordan de rendyrkede sprinterne har utviklet seg, og hvordan jeg har modnet som rytter, er jeg ikke på nivå med de beste i verden akkurat nå, uttalte han etter overgangen til Boasson Hagens mannskap.  

- Vi har ulike muligheter
Zemke sier at Boasson Hagen er en av lederne på laget, men at de også ønsker å gi Farrar og Reinhardt Janse van Rensburg sine muligheter.  

- Vi har to grupperinger innad i lag. En del bestående av det beste Afrika har å by på av klatretalent, og så et knippe sterke sprintere.  

- Vi har ikke noe stort opptrekk her, som for eksempel Etixx-Quick Step har. Vi ønsker å støtte opp sprinterne våre, og vi har ulike muligheter, sier tyskeren.  

Gult i noen minutter MTN-laget har aldri før syklet Tour de France, og sa seg godt fornøyd med åpningsdagen.  

- Vi hadde en mann i ledertrøya i tre minutter (den første startende, Daniel Teklehaimanot, vår anm.) og vi fikk en rytter på topp 10-listen til slutt (Stephen Cummings), så vi er veldig godt fornøyde med det.  

- Hvordan skal dere sette deres preg på touren de neste ukene?  

- Vi har ingen kaptein som Nibali, Froome eller Contador. Det gir oss mange muligheter, og vi ønsker små biter av kaka. Vi skal være synlige, vi skal gå i brudd og vi skal forsøke og i spurten, og gå for etappeseier der, lover Zemke.    

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no! 

MYK START: Edvald Boasson Hagen hos Team MTN-Qhubeka starter i lørdagens tempoetappe i Tour de France i Utrecht. Han endte på en 52. plass. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MYK START: Edvald Boasson Hagen hos Team MTN-Qhubeka starter i lørdagens tempoetappe i Tour de France i Utrecht. Han endte på en 52. plass. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer