<strong>MØTER SOLSKJÆR:</strong> Før møtet med Manchester United, har Tottenham-manager Mauricio Pochettino snakket om Tottenhams pengebruk i forhold til de andre topplagene. Foto: Reuters / Andrew Couldridge / NTB Scanpix
MØTER SOLSKJÆR: Før møtet med Manchester United, har Tottenham-manager Mauricio Pochettino snakket om Tottenhams pengebruk i forhold til de andre topplagene. Foto: Reuters / Andrew Couldridge / NTB Scanpix Vis mer

Demper forventningene til Tottenham:

Vil ikke sammenliknes med Solskjær og United

Pochettino mener han har helt andre forutsetninger for å lykkes enn de andre topplagene i England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tottenham-manager Mauricio Pochettino mener at klubben ikke kan konkurrere økonomisk med de andre toppklubbene i Premier League.

- Alt folk tenker på er penger, sier Pochettino til The Guardian.

Han legger til:

- Penger hjelper selvfølgelig, men i øyeblikket er jeg fornøyd som det er.

Tottenham og Pochettino er ikke kjent for å kaste ut opp mot én milliard for én spiller. Det beviste dem da de gikk hele sommeren uten å signere én eneste spiller. Dette gjorde de, til tross for at de andre storklubbene brukte store summer på navn som Mahrez, Allisson, Kepa og Fred i løpet av sommeren.

- Om man har penger, som de andre topp-seks-lagene, og trenger en spiller, så kjøper de bare. Når vi trenger noen, må vi bygge, og det tar tid. Du har Chelsea, Arsenal, (Manchester) City, Liverpool, (Manchester) United - og oss. Når folk setter samme forventninger til oss, så er det urettferdig, mener Spurs-manageren.

Selv om han er fornøyd med laget han har, er Pochettino klar på at også Tottenham må investere for å konkurrere med United og resten av storlagene.

- Jeg så en statistikk om pengebruken i Premier League de siste ti åra, og vi var på bunnen av statistikken både i England og Europa. Hvis vi skal være ordentlige konkurrenter, må vi operere på en annen måte i framtida, sier han, og fortsetter:

- I øyeblikket går det fantastisk, men vi må se om det er nok til å utfordre, og om vi kan fortsette slik de neste åra også.

Skryter av Wenger

Situasjonen Tottenham er i nå, er ikke nødvendigvis så ulik som Arsène Wenger havnet i da han kom til Arsenal i 1996. Mot tidlig 2000-tallet var Arsenal bygd opp av akademi-spillere og signeringer av den billige sorten. Likevel vant Wengers Arsenal Premier League tre ganger, og tok seg til en Champions League-finale i 2006.

- Jeg har stor respekt for Wenger, fordi når du snakker om en mann som har ledet Arsenal i 22 år, så må du være god - ikke bare som trener, men også som menneske.

Også Pochettino ser likhetene mellom hans periode i Tottenham og Wengers periode i Arsenal.

- Ja, jeg ser likheter, men jeg er bare i min femte sesong. Men vi jobber og kjenner realiteten, og noen ganger kan man ikke forvente at andre ser det samme eller har innsikt i hva som skjer i klubben.

Pochettino har blitt linket til klubber som Manchester United og Real Madrid det siste året, og mange spekulerer i om dette kan være hans siste sesong i Tottenham. Hovedpersonen selv er ikke så sikker på det, og han er ikke helt fremmed for en lang periode i klubben, akkurat som Wenger og Ferguson hadde i Arsenal og Manchester United.

- Jeg håper jeg får muligheten til å snakke med Wenger, og spør om det var verdt å bli så lenge i Arsenal. Jeg vet ikke hva han ville sagt, sier han.

- Tottenham vinner snart trofeer

Argentineren sier at han er fornøyd med det klare prosjektet klubben har på gang. Pochettino har vært i klubben siden 2014, og klubben har tatt store steg siden den tid. Han er enig i at folk rundt klubben er noe utålmodig, men han tror trofeene vil komme.

- Vi skaper en arv som kommer til å bli fantastisk for framtida. Jeg ser for meg at Tottenham vinner trofeer i framtida. Om det blir med oss eller noen andre vet jeg ikke, sier Pochettino.

Toppoppgjør nærmer seg

På søndag møte Ole Gunnar Solskjærs Manchester United Tottenham i det som utvilsomt vil bli nordmannens største test som United-manager.

Tottenham ligger for øyeblikket på en tredjeplass i Premier League med 48 poeng, mens Solskjær og United ligger på sjetteplass med 38 poeng. Med andre ord vil denne kampen være svært viktig for Solskjær om de skal ha noe som helst håp i å kvalifisere seg til Champions League.

- Spurs er en skikkelig test, så vi ser fram til den kampen, sa Solskjær til United sine hjemmesider.

Til nå har Solskjær møtt motstand som laget skal slå greit uansett, og det er nå folket får muligheten til å se hvordan Manchester United ligger an.

- Kampen vil vise hvor vi er i forhold til de andre topplagene, fordi vi er ikke fornøyde med sjette, femte eller fjerdeplass. Om ett år eller to må klubben klatre på tabellen, sa nordmannen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer