Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil ikke se dokumentaren om seg selv

John Arne Riise ønsket ikke å stille opp for TV 2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BISLETT (Dagbladet.no): I morgen kveld sender TV 2 en dokumentar om John Arne Riise. Programmet har fått navnet «Hele historien» - og inneholder blant annet intervjuer med Riises mamma Berit og hans eks-kone Guri Havnevik. I TV 2s forhåndsannonsering heter det:

«Liverpool-profilen og landslagsspilleren John Arne Riise har hatt stor suksess på banen, og etablert seg som en av Norges største kjendiser - på godt og vondt. I kveld blir vi bedre kjent med ham.»

John Arne Riise har imidlertid ingen planer om å se dokumentaren om seg selv.

- Nei, svarer han kontant.

- Hvorfor ikke?

- Det interesserer meg ikke.

- Hva tror du den handler om?

- Jeg har ikke peiling. Jeg vil ikke snakke om den, sier Riise til Dagbladet.no.

VIL IKKE SE PÅ: I morgen kveld sender TV 2 en dokumentar om John Arne Riise - «på godt og vondt», skriver kanalen selv i forhåndsomtalen. John Arne Riise selv har ingen planer om å se dokumentaren. Foto: SCANPIX
VIL IKKE SE PÅ: I morgen kveld sender TV 2 en dokumentar om John Arne Riise - «på godt og vondt», skriver kanalen selv i forhåndsomtalen. John Arne Riise selv har ingen planer om å se dokumentaren. Foto: SCANPIX Vis mer

Har neppe noe å frykte

Etter det Dagbladet.no vet vil sms-episoden fra i fjor sommer og de famøse slagene i Drammen bli behørig omtalt i dokumentaren. I forbindelse med slagene vil også daværende landslagssjef Nils Joham Semb komme med sin versjon.

TV 2 tror ikke John Arne Riise har grunn til å frykte noe.

- Nei, det tror jeg ikke. Dette er en serie portretter som handler om kjente nordmenn, alt fra barndommen til viktige høydepunkter, hendelser og kontroverser, sier pressekontakt Jørun Rasdal Unneland i TV 2.

- Har John Arne Riise medvirket til dokumentaren?

- Vi har ikke intervjuet Riise. Han ble forespurt, men ønsket ikke å stille opp. Men dette er ikke en type sjanger som betinger at den som blir portrettert er med, sier Rasdal Unneland.

Tidlig oppvarming

John Arne Riise har i stedet fullt fokus mot den viktige Hellas-kampen på lørdag. Og det er en sjeldent spillesugen Riise, etter at han måtte melde forfall til kampene mot Ungarn og Moldova på grunn av skade.

image: Vil ikke se dokumentaren om seg selv

- Det er veldig deilig å være tilbake, selv om jeg ikke akkurat har vært ute i mange år. Men det er ikke ofte at jeg ikke har spilt på landslaget de siste årene. Det var frustrerende å sitte hjemme og ikke gjøre noe, men herlig at gutta tok seks poeng, sier Riise.

Nå er ankelskaden så godt som leget, men før landslagstreningene begynner har Riise allerede startet oppvarmingen på hotellet. I tillegg må ankelen teipes foran hver trening.

Det har han heldigvis andre til å ta seg av.

- He-he, jeg gjør det ikke selv, nei. Men jeg har nettopp barbert leggen. Det var nødvendig, gliser Riise.

Han har scoret to praktfulle mål for Liverpool denne sesongen. Først i Community Shield-finalen mot Chelsea - sist gang i ligakampen mot Tottenham på Anfield.

Og har selvsagt ingenting imot å gjenta bedriften mot Hellas.

- Det er moro å score for landslaget, men jeg er her bare annenhver måned. Det er lettere å gjøre det på klubblaget, sier han.

- Jeg er ikke usikker

På dagens trening øvde Riise en del på straffespark. Forrige landslagssamling hvilte det ansvaret på John Carew. Men med Lyon-spissen ute, er Riise åpen for å overta.

- Jeg er alltid beredt til å ta ansvar. Men det er stor forskjell på å gjøre det på trening og i en kamp foran 60 000 tilskuere. Men jeg har tatt straffe i store kamper før og scoret, sier Riise.

Han har imidlertid bommet også - i straffekonken mot Milan i mesterligafinalen. Det endte likevel godt for Riise og Liverpool.

I Steven Gerrard selvbiografi blir Riises venstrebein omtalt som en «hammer» og «et av de beste i verden». Men Gerrard var fryktelig nervøs på Riises vegne da nordmannen skulle ta straffe i FA-cupfinalen mot West Ham i mai.

- Han gikk for kraft midt i mål. Den gikk som et missil, litt nær Hislop, men havnet likevel i nettet. Fantastisk! Riise er en ganske usikker person, og hadde han bommet igjen ville det knust ham, skrev Gerrard.

Riise smiler når han får gjengitt sitatene fra Liverpool-kapteinen.

- Den straffemissen i Istanbul gikk veldig innpå meg. Gerrard var nervøs på mine vegne før straffen mot West Ham, og jeg hadde blitt veldig nedfor om jeg hadde bommet. Men jeg er ikke usikker, og stoler på mine ferdigheter. Jeg gikk til sjefen og ba om å få ta den fjerde straffen, sier Riise til Dagbladet.no.

<B>MEDVIRKER:</B> John Arne Riises mamma Berit medvirker i dokumentaren om sønnen.
<B>OMTALES:</B> Etter å ha vært i tottene på hverandre gjennom hele treninga, endte krangelen mellom John Carew og John Arne Riise med at Carew dunket til Riise i spillerbussen. Det er en av episodene som trekkes fram i dokumentaren.