Vil ikke se Zlatan feire i trusa igjen

Bosnieren senket Norge sist.

• Direkte kl. 20.30: Bosnia - Norge

SARAJEVO (Dagbladet.no): Da Bosnia overrasket og slo Norge i tribuneskandalekampen på Ullevaal i våres, rev Zlatan Muslimovic av seg shortsen og feiret i bare trusa.

Han scoret det andre målet i 2-1-seieren og kledde av seg i glede.

Det har ikke de norske gutta lyst til å oppleve igjen. Derfor har de fått beskjed om å passe på å ikke gi Muslimovic tid og rom til å komme til avslutning.

- Han er en spiller som kan finne på det mest utrolige, men har også variert mye i prestasjonene, sier Jan Gunnar Solli til Dagbladet.no.

Spilte i Malmö

Muslimovic er født i Banja Luka i Bosnia-Hercegovina, men han flyttet til Sverige og vokste opp hos nabofolket vårt.

Da han var liten spilte han sammen med navnebror Zlatan Ibrahimovic i Malmö-klubben FBK Balkan.

FEIRET I NORSK TRØYE, UTEN SHORTS: Serie A-spiss Zlatan Muslimovic gjorde det surt for Norge på Ullevaal i mars. Foto: SCANPIX
FEIRET I NORSK TRØYE, UTEN SHORTS: Serie A-spiss Zlatan Muslimovic gjorde det surt for Norge på Ullevaal i mars. Foto: SCANPIX Vis mer

Siden har Ibrahimovic blitt en av Europas største stjerner - mens Muslimovic oppholder seg litt mer i skyggen i Serie A.

For halvannet år siden - før han debuterte på det bosniske landslaget - søkte faktisk Muslimovic om å få representere Sverige. Han hadde dobbelt statsborgerskap, men hadde allerede spilt på Bosnias U21-lag. Det ble aldri noe av landslagsbytte.

Det skal Bosnia være glad for. Spissen har nemlig puttet sju mål på sine ni første landskamper.

Fotballnomade

Muslimovic var innom IFK Göteborg i Sverige, før han i ung alder ble hentet til Italia. Der har han flyttet rundt som en nomade, og 26-åringen har vært i Udinese, Perugia, Pistoiese, Ascoli, Padova, Rimini, Messina og Parma.

I sommer gikk han til Atalanta, men han har slitt med lite spilletid så langt i sesongen.

De aller største bosninske stjernene boikotter fortsatt landslaget, siden fotballforbundet er anklaget for korrupsjon, kampfiksing og religiøs diskriminering. Sammen med Zvjezdan Misimovic er Muslimovic den største stjernen som er igjen.

- Ja, han er en av de største stjernene på dette laget, men stjerne og stjerne ... Han spiller jo ikke fast på Atalanta en gang, men har scoret noen mål i kvaliken, sier Adnan Selimotic, lederen av BH Fanaticos i Norge, til Dagbladet.no.

2-1 TIL BOSNIA:</B> Her må Thomas Myhre og Erik Hagen se Muslimovics skudd rulle inn i et norske målet.