Edvald Boasson Hagen snakker ut

Vil ikke si unnskyld. Varsler oppvaskmøte med Kristoff: - Synd og trist

Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff har ikke snakket sammen etter konflikten som utartet etter spurtfiaskoen i VM. Det vil Hagen gjøre noe med.

VIL SKVÆRE OPP: Edvald Boasson Hagen vil avslutte konflikten med Alexander Kristoff. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
VIL SKVÆRE OPP: Edvald Boasson Hagen vil avslutte konflikten med Alexander Kristoff. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

VOLDSLØKKA (Dagbladet): Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen var begge gullkandidater i Qatar, men det var aldri noen tvil om at det var Kristoff det skulle kjøres for hvis begge satt igjen i spurtfinalen.

Likevel endte spurtopptrekker Boasson Hagen foran Kristoff i mål. Sistnevnte anklaget da førstnevnte for å være illojal og hevdet at 29-åringen fra Rudsbygd kjørte for egne sjanser.

Det har Boasson Hagen hele tiden benektet. Det gjør han fortsatt overfor Dagbladet, men de norske sykkelstjernene har ikke snakket sammen om uoverenstemmelsen i dagene i etterkant.

- Jeg har ikke snakket med Edvald siden møtet etter løpet. Men vi kommer jo til å møte hverandre igjen en gang. Så da snakker vi nok sammen, sier Kristoff til Dagbladet.

Etter spurtfiaskoen i VM har Boasson Hagen koblet av på ferie i Japan. Ingen telefoner eller SMS-er er sendt i retning Kristoff. Ingen er heller mottatt. Men før VM i Bergen neste år, er Dimension Data-rytteren klar på at han vil skvære opp med Kristoff.

KRITISK: Alexander Kristoff kalte Edvald Boasson Hagen illojal etter spurtfiaskoen i VM i Qatar. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
KRITISK: Alexander Kristoff kalte Edvald Boasson Hagen illojal etter spurtfiaskoen i VM i Qatar. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

- Synd og trist å bli kalt sviker

VM i Bergen er 29-åringens hovedmål sammen med vårklassikerne og Tour de France. I Bergen passer trolig løypene Boasson Hagen best av de norske essene, men Kristoff har tidligere uttalt til at han er usikker på om han ønsker å gi ham noe hjelp.

Det bekymrer Boasson Hagen, som sier følgende til Dagladet:

- Jeg er lei for at det har blitt sånn. Det er synd og trist å bli kalt sviker. Jeg har ikke ringt Alex ennå. Det er ikke noe jeg vanligvis bruker å gjøre, men vi må snakke sammen snart. Vi må skvære opp i god tid før VM i Bergen, varsler han til Dagbladet.

- Jeg skjønner frutrasjonen. Det var ikke et perfekt opptrekk, men jeg hadde ingen intensjon om å sabotere for Alex, presiserer Rudsbygd-gutten.

Konkurrerte i sykkelcross

Boasson Hagen var i dag det store trekkplasteret i sykkelcrosstevnet på Voldsløkka og ble tatt imot som en helt.

- Det er moro og hyggelig med støtte. Dette er god trening for meg som gir god variasjon. Det er kun her jeg konkurrerer i sykkelcross, men jeg trener mye på denne måten om vinteren. I tillegg går jeg mye på ski. Det er noe jeg har tro på som supplement i treningshverdagen, forteller han.

Boasson Hagen er samtidig klar på hans og Kristoffs vennskap ikke er så dårlig som mange skal ha det til.

- Vi har vært gode lagkamerater, og jeg håper at vi kan fortsette med det.

Vil ikke si unnskyld

Med flere av de samme spisskompetansene som Kristoff, kan det også i fremtidige mesterskap bli en utfordring å bestemme hvem det skal kjøres for. Sondre Holst Enger er også et alternativ når det skal spurtes om VM-medaljer.

- Vi er mange i Norge som kan spurte både flatt og i slake motbakker. Jeg vet ikke hvorfor det er sånn, men vi skulle gjerne hatt litt flere ulike ryttertyper. Vi savner klatrere.

- Er det forskjell på å samarbeide med Kristoff og Thor Hushovd?

- Det vil jeg ikke gå inn på. Det viktigste er at den som er i best form, får sjansen. Jeg regner med det er det som avgjør hvem det kjøres for i Bergen. Men jeg er enig i at det er en løype som kan passe meg bra.

- Vil du si unnskyld til Kristoff?

- Jeg føler ikke at jeg trenger det. Jeg forsøkte aldri å kjøre for egne sjanser. Men at opptrekket ikke var perfekt, er jeg enig i. Jeg håper vi kan legge dette bak oss og gå videre, gjentar Boasson Hagen.