Vil ikke slippe Fjørtoft

BERLIN (Dagbladet): Jan Åge Fjørtoft (33) har spilt seg til et stort problem under sine siste kjempekamper i Frankfurt-trøya. Nå vil ikke Eintracht-ledelsen la ham gå til Stabæk fra nyttår, men vil trolig tviholde på nordmannen til kontrakten går ut til sommeren.

For Fjørtoft er dilemmaet at han gjerne vil fortsette suksessen i Frankfurt en stund til, men at han samtidig har gitt sitt ord til Stabæk om at han er på plass fra nyttår.

Det gjorde han på et tidspunkt trener Felix Magath lot ham sitte på benken på det meste av tida.

- Vi kan ikke risikere opprør blant fansen ved å la Jan Åge gå med det spillet han viser nå, sier en kilde i Eintracht Frankfurt til Dagbladet.

- Jeg ønsker å fortsette i Frankfurt en stund til. Med god vilje må denne saken kunne ordnes i direkte samtaler mellom Frankfurt og Stabæk. Dette handler ikke om annet enn å finne den beste sportslige løsning, all den tid jeg også går gratis til Stabæk, sier Fjørtoft til Dagbladet.

Han vil ikke kommentere bestemmelsene i kontrakten med Stabæk, men forsikrer at han har den beste samvittighet i denne saken.

- Dette er ikke noe tema for forhandlinger med Stabæk. Vi snakker bare med Jan Åge, sier derimot Frankfurts sportsdirektør Rolf Dohmen i dagens utgave av storavisa Bild.

I samme avis ble Fjørtoft i går plassert på ukas Bundesligalag etter målet som ga 2- 1- seieren over Bayern München. «Slike typer trenger vi flere av» er tittelen som avisa bruker på en stor hyllestartikkel til nordmannen.

Lillestrøms midtstopper Tommy Berntsen (26) kan også være på vei til Frankfurt. Han prøvetrente i går med klubben og skal i dag gjennom en ny økt.

- Frankfurt kan absolutt være en klubb for meg, sier Berntsen.

BLIR, BLIR IKKE? Jan Åge Fjørtoft kan tenke seg å fortsette suksessen i Frankfurt.