Vil ikke slutte nå

LILLEHAMMER (Dagbladet): Thomas Alsgaard tapte kampen om verdenscupen, men vant Birkebeineren etter et nytt kjempeløp. Nå er Thomas lei seg for at sesongen er over.

- Jeg skulle gjerne gått flere renn nå som formen er så god, smiler Alsgaard.

Fra Birkebeinerstadion og Lillehammer går turen opp til Rondane og en klassisk norsk påskehytteferie.

- Da forsvinner nok mye av motivasjonen for å gå renn etter påske.

- Så du dropper NM i april?

- Får se hvordan ting ser ut. Det kan hende jeg dropper det.

På pressekonferansen etter løpet i går ville ikke Alsgaard snakke om han forsetter som skiløper neste sesong, men da han møtte Dagbladet en snau halvtime etterpå, delte han litt mer av tankene sine rundt framtida.

Har troen

Alsgaard virker som om han har fått tilbake troen på at han kan bli verdens beste skiløper, allergiplager og astmaproblemer til tross.

- Det er helt klart positivt når man har flere gode dager på rad. Det minsker muligheten for at det er tilfeldighetene som gjør det mulig for meg å prestere bra med de sjukdomsplagene jeg har.

- Så hver seier gir en pluss i margen i vurderinga av hva du skal gjøre?

- Ja, men det som gleder meg mest, er at jeg har gått bra på ski. Femmila i Kollen var virkelig bra. Da følte jeg at jeg gikk bra på ski. Jeg greide å presse meg i starten for å ta igjen Skjeldal, uten at det fikk konsekvenser seinere i løpet. Det jeg er litt usikker på, er om nivået på konkurrentene er mye svakere enn det var i OL. At det er derfor jeg vinner så mye, sier Thomas.

At han gir seg etter sesongen, virker mer og mer usannsynlig. I går var selv Per Elofsson opptatt av å overtale Alsgaard til å fortsette.

- Helt klart, jeg håper han blir med videre. Han er en fin «kille» og en veldig bra konkurent, sier Elofsson til Dagbladet.

- Duellen mellom dere er vel bra for langrennssporten også?

- Ja, helt klart. Det skaper interesse, og det er også ekstra inspirerende å konkurrere når man har sterke utfordrere.

Krampe

Svensken berget sammenlagtseieren med gårsdagens 8. plass. Men den satt langt inne.

- Huff, det var steinhardt. Jeg hadde krampe i alle musklene. Bak i leggen, foran og bak på låret, og brystmusklene sto rett innover, ler Elofsson før han legger til.

- Jeg må takke Erling Jevne. Uten drahjelpen hans midtveis hadde jeg neppe greid å bli blant de ti beste.

Erling Jevne sjøl var minst like stiv og var sjanseløs på sin åttende seier i Birkebeineren. Etter løpet hyllet han like godt verdenscupvinneren med ei stor og saftig birkebeinerskinke.

- Værsågod Per, ta denne her, skikkelig birkebeinerskinke... jeg sender giro i posten seinere, ler Jevne som ikke virket vemodig etter sitt siste løp på toppnivå.

Lånt løype

Alsgaard deppet heller ikke over at han kom så nær å vinne den store krystallkula for totalseieren i verdenscupen.

- Nei, som jeg har sagt før, så har jeg ikke tenkt på det siden jul.

Selv om han var tydelig stolt over å ha smadret løyperekorden i Birkebeineren og tatt sin første seier i det klassiske turløpet, så ga han de over 9000 andre deltakerne en stor verbal rose.

- De går med sekk, og derfor er ikke jeg en ekte Birkebeiner. For å si det som de skikkelige, gamle gutta ute i løypa her. Vi er ikke Birkebeinere, vi bare låner løypa deres, sier Alsgaard.

STRÅLER: At Thomas Alsgaard gir seg etter sesongen, virker mer og mer usannsynlig. I går var selv Per Elofsson (bak) opptatt av å overtale Alsgaard til å fortsette. - Helt klart, jeg håper han blir med videre. Han er en fin «kille» og en veldig bra konkurrent, sier Elofsson.