Vil ikke snakke om EM-gull

Sven-Göran Eriksson skryter av det engelske landslaget, men vil ikke snakke om triumf i EM. I hvert fall ikke ennå.

- Jeg mener vi er et av de aller sterkeste lagene i internasjonal fotball, men vi kan bli bedre, og vi må forbedre oss for å bli aller best, sier svensken, som tror avstanden fra England til de beste lagene i verden er veldig liten.

Han nekter å snakke om Englands sjanser til å bli europamester i fotball i 2004.

- Det er nok andre land i Europa som tenker mer på å vinne EM enn det vi gjør. Slik jeg ser det er det seks-sju nasjoner som kan gå til topps i Portugal om to år. Det gjelder vertslandet, men vi vil også få sterk kamp fra Tyskland, Frankrike, Tyrkia, Spania, Italia og Nederland, sier svensken.

Eriksson merket kritikken og presset etter at Brasil slo laget hans ut av VM-turneringen i kvartfinalen i sommer, men nå er skuffelsen fra VM glemt, og laget er i ferd med å forberede seg til EM-kvalifiseringen, der England skal ut mot Slovakia i Bratislava lørdag. Deretter står Makedonia på programmet 16. oktober.

- På papiret har vi et veldig ungt og sterkt lag, men i fotball er det slik at man aldri har garantier for noe, sier Eriksson, som mener at den lave gjennomsnittsalderen i troppen hans gjør at England har mye å gå på de nærmeste årene.

(NTB)

<B>UNGT OG STERKT:</B> Michael Owen er en av Sven-Göran Erikssons gode, unge spillere.