Vil ikke snakke om sabotasjen

Nils Johan Sembs påstander om jugoslavenes sabotasje under kampen mot Norge er kastet inn i Nederlands oppkjøring til kveldens kvartfinale i Rotterdam. Trener Frank Rijkaard går på gummisåler rundt problematikken.

- I kampen mot Norge kunne man se at Jugoslavia gjorde alt de kunne for å snu kampen til sin fordel, sier Nederlands landslagstrener.

- Men det er vanskelig for meg å si om det var en stygg kamp. Jugoslavene har en egen måte å spille på og vi er klar over stilen og skuespillet.

Likevel:

- Det viktigste for meg er hvordan mine spillere reagerer og opptrer i kampen. Og jeg vil ikke snakke om sabotasje, for det vil være negativt. Jeg har alltid respekt for motstanderen og Jugoslavias trener Vujadin Buskov fortjener den høyeste respekt.

Frank Rijkaard beskyldes får å se kulere ut enn det han er. Han har tatt på seg den rolige EM-maska, påstår nederlandsk media, og han nekter noen å kikke inn bak make-upen.

- Jeg prøver bare å være meg sjøl, svarer Rijkaard unnvikende. - Og jeg svarer jo på alle spørsmål så ærlig jeg bare kan. Og jeg lytter alltid - det er ingen hemmelighet.

- Og jeg prøver aldri å late som jeg er noe jeg ikke er.