Vil ikke sparke de Kok

Skøytetrener Jan de Kok har gått langt, langt over streken, mener generalsekretær Bjørn Erik Thuv i Norges Skøyteforbund.

Nå vil han rydde opp i medierabalderet. Den nederlandske landslagstreneren kokte fullstendig over under allround-EM i Heerenveen i helgen. De Kok sendte av gårde kraftsalver mot forbundsledelsen og kritiserte skøytepresident Rune Gerhardsen for åpen mikrofon.

- Vi har ikke pratet sammen ennå. Det er ikke vanlig å diskutere slikt midt under et mesterskap eller på banketten etterpå. Men det finnes ikke så mange alternativer, og vi skal snakke sammen, sa Thuv til NTB mandag.

Generalsekretæren er mildt sagt oppgitt over de Koks oppførsel i skøyte-EM. Ifølge Thuv har nederlenderen fått beskjed om å styre seg før, men uten at det har hjulpet.

- Jeg forstår at han har synspunkter, men han kan ikke gå ut og så sånt i mediene. Det er ikke måten å løse ting på. Jeg står fast på at han har opptrådt illojalt, men det er ikke aktuelt å sparke folk i idretten sånn uten videre, sa Bjørn Erik Thuv.

Ifølge Thuv ville ikke de Kok engang hilse på ham under banketten etter EM søndag kveld. Når de to skal prate ut om situasjonen som er oppstått, ønsket ikke Thuv å si noe om.

(NTB)