I samme situasjon som Johaug:

- Vil ikke tilbake til idretten etter alt dette

Den tyske OL-gullvinneren Evi Sachenbacher-Stehle kunne ikke fortsette karrieren som dopingtatt utøver. Derfor berømmer hun Therese Johaug.

NYTT LIV: Evi Sachenbacher-Stehle har startet et nytt liv etter karrieren og ønsker ikke å komme tilbake til idretten etter dopingdommen. Foto: Privat
NYTT LIV: Evi Sachenbacher-Stehle har startet et nytt liv etter karrieren og ønsker ikke å komme tilbake til idretten etter dopingdommen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det hele startet med en tapt spurt om bronsemedaljen mot Tiril Eckhoff på fellesstarten under OL i Sotsji i 2014. Det var tyskernes beste resultat i et så langt mislykka mesterskap. Kort tid etter skulle det bli verre.

Etter løpet blir Sachenbacher-Stehle tatt med til dopingkontroll. Hun stiller selvfølgelig opp og tror ikke at hun har noe å skjule.

To dager før den olympiske ilden i den russiske feriebyen skulle slukkes kom sjokkbeskjeden. Den tyske olympiske komiteen bekreftet at en av deres utøvere hadde testet positivt for doping og kort tid etter meldte tyske aviser at Evi Sachenbacher-Stehle var denne utøveren.

Over seks år seinere forteller Sachenbacher-Stehle til Dagbladet at da gikk gardinen ned. Det ble helt svart og hun visste ikke hva hun skulle gjøre.

- Det var en skikkelig dårlig følelse. De første månedene var grusomme og virkelig vanskelige, men heldigvis hadde jeg mye støtte fra familie, venner og andre utøvere, forteller hun til Dagbladet.

Sachenbacher-Stehle hadde testet positivt for det forbudte stoffet metylheksanamin og ble seinere idømt en to års utestengelse av WADA (World Anti-Doping Agency).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer