Vil jobbe videre for å endre doping-regelverket

- Det må ikke være slik at utøvere kan delta i VM og OL og ha fordel av tidligere dopingmisbruk, sier idrettspresidenten.

IKKE REDD FOR OMDØMME: President i Norges idrettsforbund, Børre Rognlien, tror ikke at Erik Tysse-saken skader norsk idrett internasjonalt.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
IKKE REDD FOR OMDØMME: President i Norges idrettsforbund, Børre Rognlien, tror ikke at Erik Tysse-saken skader norsk idrett internasjonalt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Idrettspresident Børre Rognlien tror ikke Erik Tysse-saken skader norsk idrett internasjonalt, selv om den tidligere dopingdømte utøveren får anledning til å kvalifisere seg OL dagen etter at dopingutestengelsen utløper.

- Saken er ferdigbehandlet i idrettens dømmende organer. Tysse ble dømt i Idrettens voldgiftsrett (CAS) og har sonet ferdig lørdag. I norsk idrett har vi respektert dommen fra CAS når det gjelder Tysse. Derfor må vi også respektere den CAS-dommen, som sier at det ikke er lov å utestenge tidligere dopingdømte utøvere fra OL, sier Rognlien til NTB.

Han mener Tysse-saken er et særnorsk fenomen, som utlendingene ikke er så veldig opptatte av.

- Mange er opptatt av at tidligere dopingdømte utøvere får stille i OL, blant annet tidligere OL-vinnere fra både USA og Storbritannia. Derfor er man ikke spesielt opptatt av Tysse internasjonalt, mener idrettspresidenten.

Overrasket Erik Tysse fikk to års utestengelse fra idretten for brukt av Cera (3. generasjon bloddoping) like før friidretts-EM i Barcelona i 2010. Han ble først dømt i domsutvalget i Norges Idrettsforbund og deretter i CAS i Lausanne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer