Vil kapre venstrebackplassen

- Fordel å være venstrebeint, mener Ruben Kristiansen.

TEKNISK: Teknikk og hurtighet er Ruben Kristiansens to viktigste egenskaper, ifølge ham selv. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
TEKNISK: Teknikk og hurtighet er Ruben Kristiansens to viktigste egenskaper, ifølge ham selv. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): I den første kampen etter at John Arne Riise ga seg på landslaget var det høyreback Tom Høgli som fikk tillit på venstrebacken. Høgli gjorde en grei figur, og scoret det viktige utligningsmålet. Likevel mener Tromsøs Ruben Kristiansen at han bør vurderes seriøst som Norges venstreback.

- Jeg har absolutt en mulighet til å ta over etter Riise, men da må jeg prestere, og det begynner med kampen på tirsdag, sier Kristiansen til Dagbladet etter søndagens trening på Åråsen.

Fra Skjervøy til Ullevaal Det er ikke mange årene siden 25-åringen var midtbanedirigent for Nordreisa, og seinere Skjervøy, i tredjedivisjon. Tirsdag får han sin første landskamp hjemme på Ullevaal stadion. Mange treningstimer og metodisk arbeid ligger bak det voldsomme spranget.

- Jeg har vært veldig fokusert på detaljer i treningen, og vært klar på hva jeg skal bli bedre på, samtidig som jeg har spilt på styrkene mine. Så jeg har jobba med det for å kunne ta nye steg hele tida. Hurtighetstrening og teknikktrening. Det har blitt mye trening på egenhånd, og særlig hurtighet og teknikk har vært prioritert, forteller krølltoppen.

Hurtighet og teknikk er to egenskaper som preger moderne, offensive backtyper. Kristiansen legger ikke skjul på han at liker seg best når hans lag har ballen.

- Du kommer nok til å se meg framover i banen mot Makedonia, for å si det sånn.

Fotfordel Gjør Kristiansen en god figur, blir det vanskeligere for å Drillo å bestemme seg for hvem som skal bekle backene når jakten på VM-plass fortsetter til høsten. I tillegg til Høgli, har også Strømsgodsets Lars Christopher Vilsvik blitt nevnt som Riise-erstatter. Sistnevnte er skadet, og dermed ikke aktuell til Makedonia-kampen.

25-åringen fra Nordreisa er klar på at hans foretrukne fotballfot bør gi ham en fordel vis a vis Club Brugge-spiller Høgli.

- Jeg synes Tom Høgli gjorde en god jobb på venstrebacken mot Albania. Men jeg skal nok vise Drillo at det lønner seg å være venstrebeint på venstrebacken, sier Kristiansen og gliser.