Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil kaste dopere i fengsel

- Vårt omdømme er alvorlig skadet. Verre enn hva vi kan fatte.

VIL SENDE DOPERE I FENGSEL. Formann i Kenyas Olympiske komite Kipchoge Keino (i midten) ønsker at det blir lovfestet å sende juksere i fengsel. Her er han flankert av David Okeyo og Isaiah Kiplagat fra Kenyas idrettsforbund under en høring etter dopinganklager i en tysk TV-dokumentar. Foto: REUTERS.
VIL SENDE DOPERE I FENGSEL. Formann i Kenyas Olympiske komite Kipchoge Keino (i midten) ønsker at det blir lovfestet å sende juksere i fengsel. Her er han flankert av David Okeyo og Isaiah Kiplagat fra Kenyas idrettsforbund under en høring etter dopinganklager i en tysk TV-dokumentar. Foto: REUTERS. Vis mer

Løperlandet Kenya rystes av dopingavsløringer.

Nå vil formann Kipchoge Keino i landets olympiske komite sende dopere i fengsel, skriver den kenyanske avisa Daily Nation.

Keino er selv en tidligere løperlegende.

Han er sjokkert over at landets status som ledende på friidrettens lange distanser er blitt svertet gjennom 26 tilfeller av positive tester fra landets utøvere de to siste årene.

- Vårt omdømme er alvorlig skadet. Verre enn hva vi kan fatte, sier Keino til Daily Nation.

Dopet superstjerne Det siste tilfellet, og muligens det verste er maratonstjerna Rita Jeptoo som testet positivt for EPO.

Hun fikk kjennelsen 4. november i fjor.

Nå venter en sannsynlig straff på utestengelse i to år, om B-prøven også er positiv.

Den straffen mener Keino er for mild.

Hans nyttårsbeskjed er at han går for betydelig tøffere straffer for dopere og deres støtteapparat.

Han håper det blir lovfestet at juksere kan bli satt bak lås og slå.

- Det finnes agenter og trenere som fører våre talenter på ville veier. De må også straffes, sier Kipchoge Keino.

TATT I DOPING. Den kenyanske maratonstjerna Rita Jeptoo har vunnet flere store løp. Her krysser hun mållinja i Boston Marathon i 2006. Nå er hun tatt for EPO-bruk. Foto: AFP.
TATT I DOPING. Den kenyanske maratonstjerna Rita Jeptoo har vunnet flere store løp. Her krysser hun mållinja i Boston Marathon i 2006. Nå er hun tatt for EPO-bruk. Foto: AFP. Vis mer