Internasjonal idrettsboikott av Russland

Vil kaste ut Norge

Russerne skylder på norske skiledere, og vil straffe oss på bakrommet.

DÅRLIG STEMNING FØR FIS-KONGRESSEN: Russlands langrennssjef Jelena Välbe kan bli stemt ut av styret til det internasjonale Skiforbundet (FIS). Samtidig jobbes det i kulissene for å kaste ut skipresident Erik Røste og Norge på grunn av de norske skiledernes tydelige kritikk av Putin. FOTO. Bjørn Langsem / Dagbladet
DÅRLIG STEMNING FØR FIS-KONGRESSEN: Russlands langrennssjef Jelena Välbe kan bli stemt ut av styret til det internasjonale Skiforbundet (FIS). Samtidig jobbes det i kulissene for å kaste ut skipresident Erik Røste og Norge på grunn av de norske skiledernes tydelige kritikk av Putin. FOTO. Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BARE to dager etter at Putins Russland rykket inn med død og ulykke i Ukraina, ble det spredd en nyhet fra Norge verden rundt:

- Det norske skiforbundets melding til Russland og russiske utøvere, er krystallklar: Vi vil ikke se dere hos oss!, skrev det store internasjonale nyhetsbyrået Reuters, og utstyrte artikkelen med et bilde av vaiende norske flagg på Karl Johan.

Sånn ble norsk skisport kjent for å ta oppgjøret med Putins krigføring direkte over til idretten. På kort tid fikk den norske skipresidenten Erik Røste presset fram en internasjonal utestengelse av russiske skihelter. Den ferske OL-mesteren Aleksandr Bolsjunov og de andre dro skuffet hjem før verdenscuprennene startet i Drammen og Holmenkollen:

- Nordmennenes oppførsel er veldig uverdig, sa Bolsjunov til russiske medier.

Boikotten ble møtt med raseri i Russland, og Norge fikk all skylda:

- De norske landslagsløperne ser alltid etter særfordeler. Selvsagt fordi de er redde, sa den russiske nasjonalistiske politikeren Vitaly Milonov som sitter i den russiske nasjonalforsamlingen Dumaen, og la spottende til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.