Vil kjempe for neste VM-kamp i Norge

Sjakkforbundet ga beskjed om sterk interesse i Sotsji.

VIL HA MAGNUS OG VM TIL NORGE. FIDE har fått overbrakt ønske fra sjakkforbundet om at neste VM legges til Norge. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VIL HA MAGNUS OG VM TIL NORGE. FIDE har fått overbrakt ønske fra sjakkforbundet om at neste VM legges til Norge. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi tar gjerne VM i sjakk 2016 til Norge, sier Jøran Aulin Jansson.

Formannen i sjakkforbundet bekrefter overfor Dagbladet at det er gitt et klart signal til FIDE om et sterkt ønske om at Magnus Carlsen skal forsvare sin mestertittel i eget land om to år.

- Det ble publisert at USA er siktet inn som vertsarrangør av FIDE under avslutningen i går. Men vi har gitt en klar beskjed om at vi er sterkt interessert i et slikt arrangement, sier Jansson på telefon under mellomlandingen i Moskva på vei til Gardermoen i ettermiddag.

Sjakkformannen ser for seg flere potensielle arrangørsteder i Norge.

- Det kan skje omtrent over alt. Det er ingen spesielle krav til publikumsarenaer av noe stort format. Oslo, Bergen og Stavanger er eksempelvis aktuelle arrangørsteder. Det kan gjerne skje i Bærum også, sier Jansson til Dagbladet.

- En drøm Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog er ikke ukjent med tanken.

- Jeg vil ikke uttale meg for mye på dette tidspunktet. Men det jeg kan si, er at dette er noe vil skal kjempe iherdig for, om vi får muligheten, sier Hammer Krog til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer