VIL HA MAGNUS OG VM TIL NORGE. FIDE har fått overbrakt ønske fra sjakkforbundet om at neste VM legges til Norge. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VIL HA MAGNUS OG VM TIL NORGE. FIDE har fått overbrakt ønske fra sjakkforbundet om at neste VM legges til Norge. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Vil kjempe for neste VM-kamp i Norge

Sjakkforbundet ga beskjed om sterk interesse i Sotsji.

- Vi tar gjerne VM i sjakk 2016 til Norge, sier Jøran Aulin Jansson.

Formannen i sjakkforbundet bekrefter overfor Dagbladet at det er gitt et klart signal til FIDE om et sterkt ønske om at Magnus Carlsen skal forsvare sin mestertittel i eget land om to år.

- Det ble publisert at USA er siktet inn som vertsarrangør av FIDE under avslutningen i går. Men vi har gitt en klar beskjed om at vi er sterkt interessert i et slikt arrangement, sier Jansson på telefon under mellomlandingen i Moskva på vei til Gardermoen i ettermiddag.

Sjakkformannen ser for seg flere potensielle arrangørsteder i Norge.

- Det kan skje omtrent over alt. Det er ingen spesielle krav til publikumsarenaer av noe stort format. Oslo, Bergen og Stavanger er eksempelvis aktuelle arrangørsteder. Det kan gjerne skje i Bærum også, sier Jansson til Dagbladet.

- En drøm Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog er ikke ukjent med tanken.

- Jeg vil ikke uttale meg for mye på dette tidspunktet. Men det jeg kan si, er at dette er noe vil skal kjempe iherdig for, om vi får muligheten, sier Hammer Krog til Dagbladet.

- Tenk hva det vil bety for vår kommune, om den drømmen går i oppfyllelse, sier ordføreren entusiastisk.

30-40 millioner Jøran Aulin-Jansson ser for seg et budsjett på 30-40 millioner kroner. Det mener han er overkommelig.

Han legger til at saken ikke er styrebehandlet ennå.

 Blir det en plan B fra FIDE, griper vi den, sier sjakkforbundets formann.