Vil kjempe for Oslo-racet

Sammen med ordfører Per Ditlev-Simonsen vil Bjørn Rune Gjelsten gjøre alt han kan for å beholde VM-runden i Oslo også neste år.

Dagbladet skrev i går at arrangør Jann Hillestad tror Norge mister den ene av VM-rundene i Arendal eller Oslo neste år. Ordfører Per Ditlev-Simonsen kan ikke skjønne at noen norsk by kan konkurrere med hovedstaden.

- Vi skal slåss, sier Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen til Dagbladet.

Det vil Bjørn Rune Gjelsten også gjennom selskapet sitt Offshore Sport Promotion (OSP). OSP eier TV-rettigheter til VM-løpene, og har invitert flere TV-sjefer til løpene i Oslo og Arendal for å observere. Blant annet var TV2s nye sjef, Kåre Valebrokk, på plass i Arendal.

- OSP - der jeg spiller en viss rolle - vil støtte løp i Oslo, sier han.

- Med direkte økonomisk støtte?

- Det blir en sak mellom oss og arrangøren.

Bestemmer

Arrangørselskapet Oslo Promotion Norway med leder Jann Hillestad i spissen, tror Oslo må gjennomføre et prikkfritt arrangement med økonomisk suksess for å beholde båtracet neste år.

- Vi ønsker oss 80000 tilskuere. Hva vi trenger er en annen sak, sier han.

Hillestad gikk i fjor av som leder i Gjelstens OSP. Inn i stillingen gikk Richard Rideout, offshorepresident i det internasjonale båtsportforbundet (UIM).

Gjelstens kontakter med disse - kombinert med innsprøyting av penger - redder sannsynligvis festen i Oslo.

- Vi er interessert i å beholde begge, sier Gjelsten.

Delte meninger

Blant deltakerne i Offshore-VM er meningene delte i valget mellom Oslo og Arendal. Alle setter pris på massiv mediedekning og upartisk publikum. Men mange har falt for det kompakte arrangementet i Arendal.

- Jeg er veldig glad i Arendal. Løypa der er spesiell og utfordrende med ulike forhold innenfor og utenfor Tromøya, sier fører Leonardo Polli i Jolly Motor.

- Jeg liker begge steder godt, men jeg har hatt tre ulykker i Arendal. Løypa i Oslo er tryggere tross mer vind. Må jeg velge bort noe sted, betyr dette mye, sier fører Mohamed Al Ghaith i Victory 4.

Andreas Ove Ugland i Jotun er sørlending og støtter selvfølgelig hjembyen:

- Det sier vel seg selv.

Matt Alcone er absolutt diplomatisk:

- Begge steder er nydelige.

Bjørn Rune Gjelsten vil ikke rangere.