Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Granit Xhaka om Arsenal-bråket

Vil kjempe om plassen

Sveitseren Granit Xhaka ble strippet for kapteinsbindet i Arsenal og ryktes bort fra klubben. Nå lover den 27 år gamle midtbanespilleren kamp om plassen.

KJEMPE OM PLASS: Granit Xhaka vil kjempe om en plass i Arsenals startellver. Foto: NTB / Scanpix
KJEMPE OM PLASS: Granit Xhaka vil kjempe om en plass i Arsenals startellver. Foto: NTB / Scanpix Vis mer

Han har ikke spilt siden han ble byttet ut mot Crystal Palace for to uker siden. Da ble det buet og ukvemsordene haglet fra Gunners-fansen. Det endte med at han tok tilbake verbalt med et «f … off».

Arsenal-manager Unai Emery bestemte seg for å frata spilleren kapteinsrollen, en jobb han fikk etter en hemmelig avstemning blant spillerne. I et intervju med den sveitsiske avisen Blick sier han at han ikke vil bort fra klubben.

HØYDEPUNKTER: Her får du målene fortløpende under kampen mellom Liverpool og Arsenal i Ligacupen. Video: Viasat Vis mer

Xhaka har hatt et anstrengt forhold til Arsenal-supporterne etter overgangen fra Borussia Mönchengladbach i 2016.

– Du kan være sikker på at jeg skal kjempe og gi alt av meg selv på hver eneste trening, sa Xhaka.

– Folk har sagt ting som «vi skal brekke beina dine», «vi skal drepe kona di» og «håper datteren din får kreft». Det hisset meg opp, og jeg nådde kokepunktet da jeg følte publikums avvisning. I den situasjonen lot jeg meg rive med og reagerte på en måte som viste manglende respekt for alle som støtter klubben, laget og meg med positiv energi, forklarte Xhaka.

– Jeg føler at det som skjedde i forrige uke er et avsluttet kapittel, og jeg er klar. Tiden i Arsenal har vært positiv for oss over lang tid. Etter en vanskelig start fikk jeg mye spilletid, og alt i alt har jeg har en flott tid i Arsenal. Familien og jeg føler oss også hjemme i London, sa han.

Xhaka har etter utbruddet blitt knyttet til en overgang til Newcastle i neste overgangsvindu i januar. Men han sa at litt buing og ukvemsord fra fansen ikke har endret hans syn på verken klubben eller byen.

– Jeg skal fortsette å være positiv. Gi alt i enda større grad og bevise at jeg er en viktig del av dette flotte laget.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media