Irans kvinnelandslag

Vil kjønnsteste denne keeperen

Jordan tapte mot Irans kvinnelandslag. Nå krever de beviser for at Irans keeper ikke er en mann.

REDDET KAMPEN: Den iranske keeperen Zohreh Koudaei sikret seieren for Irans kvinnelandslag da hun reddet to straffespark mot Jordan. Foto: NTB / Talibjan Kosimov / Anadolu Agency / Abacapress
REDDET KAMPEN: Den iranske keeperen Zohreh Koudaei sikret seieren for Irans kvinnelandslag da hun reddet to straffespark mot Jordan. Foto: NTB / Talibjan Kosimov / Anadolu Agency / Abacapress Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det hele startet da Jordans kvinnefotballag tapte mot Iran i slutten av september.

Det sto lenge uavgjort og kampen, som var en kvalifiseringskamp til kvinnenes Asian Cup, måtte til slutt avgjøres med straffespark.

Keeperen Zohreh Koudaei reddet to straffespark.

Med Koudaeis to redninger, sto stillingen 4-2 til Iran ved kampslutt.

Krever medisinsk undersøkelse

Med seieren i lomma kvalifiserte de iranske damene seg til Asian Cup for første gang i historien.

Etter det bitre tapet, har motstanderne sådd tvil om Zohreh Koudaei i det hele tatt skulle vært med i kampen, ifølge nyhetsnettstedet Insider.

I begynnelsen av november delte presidenten i Jordans fotballforbund, prins Ali bin al-Hussein, en tweet som viste at landet krevde en medisinsk undersøkelse for å bekrefte keeperens kjønn.

Tweeten, som nå er blitt slettet, viser et brev sendt fra generalsekretær Samar Nassar i Jordans fotballforbund til Windsor John, som er generalsekretær i den asiatiske fotballkonfederasjonen.

- Når man tar i bektraktning bevisene som er levert inn av JFA (fotballforbundet i Jordan), og viktigheten av denne kampen, så ber vi AFV om å starte en gjennomsiktig og klar undersøkelse, av et panel med uavhengige medisinske eksperter, for å undersøke om denne spilleren - og andre spillere på laget har rett til å spille. Særlig fordi det iranske kvinnelige fotballaget har en historie med kjønn- og dopingproblemer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.