Vil kjøpe seriegullet

Før sesongen hadde Start 30 poeng og ny kontrakt som mål for sesongen. 10 poeng unna sikker plass er plutselig seriegullet blitt en ambisjon som frister.

ULLEVAAL (Dagbladet): Tom Nordlie vil i nærmeste framtid sette seg ned med klubbeier Erik Solér og definere planene for resten av sesongen. Grunn: Han har ikke lenger problemer med å innrømme at Start kan forbli et topplag. Og med det som utgangspunkt, drøm og ny målsetting er Start-trenerens krav til Erik Solér veldig enkelt.


- Skal målet vårt være å kjempe i toppen, må vi handle - da er vi nødt til å forsterke stallen, sier Tom Nordlie til Dagbladet.

Gode nok

Erik Solér tør ikke si så mye om Starts gullsjanser. Han som alle andre på Sørlandet er fortsatt i en slags sjokktilstand over Tippeliga-tabellen når mai nå blir til juni. Men en ting sier han uten å blunke:


- Vi har bevist at vi er gode nok.

Og så sier han litt til.

- Jeg tror ikke vi kommer til å tape mange kamper.

Dermed tror han også at seriegullet er innen rekkevidde.

- Hvis vi fortsatt bare ønsker å overleve, så trenger vi ikke å gjøre noe, sier Tom Nordlie.

 START-SJOKKET ER IKKE OVER: Starts landslagsmann Marius Johnsen har nettopp satt inn 1- 0-scoringen mot Vålerenga. Steffen Iversen (t.v.) og Daniel Fredheim Holm (t.h.) er like sjokka som resten av Fotball-Norge. Foto: Arnt E. Folvik
START-SJOKKET ER IKKE OVER: Starts landslagsmann Marius Johnsen har nettopp satt inn 1- 0-scoringen mot Vålerenga. Steffen Iversen (t.v.) og Daniel Fredheim Holm (t.h.) er like sjokka som resten av Fotball-Norge. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

- Men det kommer jeg ikke til å si til Erik Solér. For da får jeg i hvert fall ikke ei krone.

- Bare kjeft.

Leve av resultater

Egil Søby, olympisk gullpadler fra Mexico-OL i 1968, er et yndet metaforisk objekt for Tom Nordlie. Spesielt fordi Søby bruker foredragsvirksomheten sin til å fortelle folk at man må tørre å snakke om gull for å vinne.

- Det er en forskjell på han og meg, sier Start-treneren.

- Jeg lever av resultater - Søby lever av å snakke om det.

- Men nå snakker jo du om det også - uten problemer?

- Ja, og det er fordi jeg synes vi er gode.

Til nå har Erik Solér og Tom Nordlie vært de eneste profilene i Start. Med serieledelse og tre mann i landslagstroppen - Kristofer Hæstad, Marius Johnsen og Bård Borgersen - har nye helter dukket opp. Og i går var Bård Borgersen gedigen mot Vålerenga. Eller som Nordlie velger å si det:

- De er lov å være god i egen boks.

- Vi er på toppen av tabellen, det er alt jeg kan strekke meg til i snakket om seriegull, sier Bård Borgersen til Dagbladet.

Start-stopperen hadde to enorme sjanser til å vinne alle tre poengene etter pause. Den første corneren han stanget mot det dødball-hjelpeløse VIF-forsvaret ble sensasjonelt reddet av Arni Gautur Arason. Den andre styrte han over. Og Bård Borgersen ser at Start har en gullvinnende dimensjon der.

Sjøl om han helst vil dempe forventningene og snakke om det som må forbedres.

- Vi kan ikke la oss bli så kjørt som vi ble av Vålerenga i denne kampen, sier han.
- Greit nok at de er gode. Men vårt offensive spill må forbedres. Vi kan ikke være avhengig av dødballer.

Veteranens varsku

Mens alle snakker om seriegull, og tidligere landslagstrener Nils Johan Semb i går kveld plasserte Start sammen med RBK, VIF og Brann som den fjerde store tittelfavoritten, er det Borgersens jobb å holde Start-gutta på bakken.

- Jeg ønsker å rope et lite varsku, sier han.

- Nå skal vi nemlig møte lag fra midten av tabellen og nedover. Og det blir annerledes å gå til disse kampene - plutselig blir vi favoritter som må styre spillet.