Vil kjøre inn OL-drømmen

Med utradisjonelle treningsmetoder sikter langrennsveteran Odd-Bjørn Hjelmeset mot individuelt OL-gull i Torino. Drømmen er å vinne 15 km klassisk.

BEITOSTØLEN (Dagbladet): På hytta på Beitostølen har Odd-Bjørn Hjelmeset (34) perfekte treningsomgivelser, samtidig som han får tilbrakt tid med familien. Latteren sitter løst hos langrennsløperen, som legger stor vekt på å ha det gøy for å gå fort på ski.

Utradisjonell trening

-  Jeg må trives for å lykkes. Det er i grunn derfor jeg kjører olabil. det er nytt, spennende og vanvittig moro, sier Hjelmeset.

I alpinanlegget på Beitostølen finner vi Norges eneste olabilbane. Her kjøres det på tid, og rekorden så langt i sommer er like over 42 sekunder. Hjelmeset sin personlige rekord er like over 43.

Ved siden av å kjøre olabil, hopper Hjelmeset i fallskjerm og kjører downhill på sykkel. I tillegg har han aldri trent så mye i juli som det han har gjort i år. Det er bevisst. -  Jeg har tidligere slitt med å bli syk i august og september. I år har jeg tatt en sjans og trent ekstra hardt i juli mens jeg har vært frisk. Da har jeg i alle fall et bedre grunnlag om jeg skulle bli dårlig utover høsten, forteller Hjelmeset. Men den harde treningen har også et annet mål for øye. Det er å slå konkurrentene og forlate 2. plassen.

-  Jeg er fokusert på det jeg driver med. Det er mange som vil vinne 15 km klassisk i OL. Med meg er vi fire norske og så har vi en del estlenderne..., sier klassiskløperen.Fjorårssesongen var god for Hjelmeset, i år vil han bli enda bedre. - Jeg kan greie gull. Det er i alle fall drømmen. Vinner jeg 15 km klassisk i OL har jeg også gode muligheter til å komme på stafettlaget, sier Hjelmeset, som jobber spesielt med staking. Planen er å bli like god som Anders Aukland, hvis ikke bedre. Snart er det samling igjen for langrennsgutta, blant dem er det godt miljø forteller han.

-  Vi kommer nok til å snakke en del om han med den grønne trøya. Vi lærte ham å spurte og det gjorde at han ikke vant en etappe i Tour de France, spøker han.

Langrennsgutta har tidligere trent sykkel med Thor Hushovd, nå er det Hushovd sin tur til å gå på ski med dem.

 STØ KURS:  På Norges eneste olabilbane på Beitostølen leker langrennsløper Odd-Bjørn Hjelmeset inn OL-formen. Foto Torbjørn Grønning
STØ KURS: På Norges eneste olabilbane på Beitostølen leker langrennsløper Odd-Bjørn Hjelmeset inn OL-formen. Foto Torbjørn Grønning Vis mer

Selv er 34-åringen veldig fornøyd med at Kristen Skjeldal er eldre enn ham på landslaget.

Foreløpig er planen å holde på til VM i Sapporo i 2007.

-  Hva jeg skal gjøre når jeg legger opp er ikke bestemt. Jeg er privilegert og har flere tilbud på hånda, forteller Hjelmeset ydmykt.

VETERAN: Odd-Bjørn Hjelmeset er en av de eldste på laget.