Vil kjøre inn OL-drømmen

Med utradisjonelle treningsmetoder sikter langrennsveteran Odd-Bjørn Hjelmeset mot individuelt OL-gull i Torino. Drømmen er å vinne 15 km klassisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): På hytta på Beitostølen har Odd-Bjørn Hjelmeset (34) perfekte treningsomgivelser, samtidig som han får tilbrakt tid med familien. Latteren sitter løst hos langrennsløperen, som legger stor vekt på å ha det gøy for å gå fort på ski.

Odd-Bjørn Hjelmeset

Født: 6. desember 1971

Klubb: Fjellhug/Vereide IL

Bosatt på Øyer.

Gift, tre barn.

Meritter: OL-bronse 2002, VM-bronse i 2005, 2001 og 1999. Totalt fem verdenscupseire.

Utradisjonell trening

-  Jeg må trives for å lykkes. Det er i grunn derfor jeg kjører olabil. det er nytt, spennende og vanvittig moro, sier Hjelmeset.

I alpinanlegget på Beitostølen finner vi Norges eneste olabilbane. Her kjøres det på tid, og rekorden så langt i sommer er like over 42 sekunder. Hjelmeset sin personlige rekord er like over 43.

Ved siden av å kjøre olabil, hopper Hjelmeset i fallskjerm og kjører downhill på sykkel. I tillegg har han aldri trent så mye i juli som det han har gjort i år. Det er bevisst. -  Jeg har tidligere slitt med å bli syk i august og september. I år har jeg tatt en sjans og trent ekstra hardt i juli mens jeg har vært frisk. Da har jeg i alle fall et bedre grunnlag om jeg skulle bli dårlig utover høsten, forteller Hjelmeset. Men den harde treningen har også et annet mål for øye. Det er å slå konkurrentene og forlate 2. plassen.

-  Jeg er fokusert på det jeg driver med. Det er mange som vil vinne 15 km klassisk i OL. Med meg er vi fire norske og så har vi en del estlenderne..., sier klassiskløperen.Fjorårssesongen var god for Hjelmeset, i år vil han bli enda bedre. - Jeg kan greie gull. Det er i alle fall drømmen. Vinner jeg 15 km klassisk i OL har jeg også gode muligheter til å komme på stafettlaget, sier Hjelmeset, som jobber spesielt med staking. Planen er å bli like god som Anders Aukland, hvis ikke bedre. Snart er det samling igjen for langrennsgutta, blant dem er det godt miljø forteller han.

-  Vi kommer nok til å snakke en del om han med den grønne trøya. Vi lærte ham å spurte og det gjorde at han ikke vant en etappe i Tour de France, spøker han.

Langrennsgutta har tidligere trent sykkel med Thor Hushovd, nå er det Hushovd sin tur til å gå på ski med dem.

<strong><b> STØ KURS:</strong> </b> På Norges eneste olabilbane på Beitostølen leker langrennsløper Odd-Bjørn Hjelmeset inn OL-formen. Foto Torbjørn Grønning
STØ KURS: På Norges eneste olabilbane på Beitostølen leker langrennsløper Odd-Bjørn Hjelmeset inn OL-formen. Foto Torbjørn Grønning Vis mer

Selv er 34-åringen veldig fornøyd med at Kristen Skjeldal er eldre enn ham på landslaget.

Foreløpig er planen å holde på til VM i Sapporo i 2007.

-  Hva jeg skal gjøre når jeg legger opp er ikke bestemt. Jeg er privilegert og har flere tilbud på hånda, forteller Hjelmeset ydmykt.

VETERAN: Odd-Bjørn Hjelmeset er en av de eldste på laget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer