KLAR FOR Å HJELPE KRISTOFF: Men først skal Michael Mørkøv bli ferdig med Arctic Race, og resten av 2015-sesongen. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
KLAR FOR Å HJELPE KRISTOFF: Men først skal Michael Mørkøv bli ferdig med Arctic Race, og resten av 2015-sesongen. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.noVis mer

- Vil kjøre med en kaptein som kan vinne de store løpene

Overraskende valg av Alexander Kristoff.

NARVIK (procycling.no): Da vi hørte at en ny rytter skulle inn og forsterke apparatet rundt Alexander Kristoff i klassikerne, var ikke Michael Mørkøv det første navnet vi tenkte på.

Les også: Katjusja forsterker laget rundt Kristoff

Men det trenger ikke være et uklokt valg for det.

- Jeg tror dette blir veldig bra. Han er en fullt ut profesjonell og seriøs rytter, sier Roy Hegreberg til procycling.no.

Han syklet samme med Mørkøv i danske Team GLS i 2008.

Vil være opptrekker procycling.no møtte Mørkøv i Narvik noen timer foran den avsluttende etappen av årets Arctic Race.

Han mener han besitter flere egenskaper hans nye norske kaptein vil dra nytte av.

 - Jeg ser på meg som en del av hans opptrekk når vi kjører massespurter. Jeg føler jeg er bra på det. Vi har et par ryttere allerede som er bra på det og kommer til å være sterke rundt ham i spurtene. Jeg kan også ha en viktig rolle med å støtte ham i klassikerne.

- Jeg håper selvsagt på Tour de France, men da må jeg vise fram hva er jeg er god for til både laget og Alexander, understreker han.

Klassikerhjelper for Sagan Tinkoff-Saxo-rytteren har etappeseirer fra Spania rundt og har båret klatretrøyen i Tour de France.

I tillegg er han en sterk banerytter, hvor han tok OL-sølv i Beijing.

Han ble nummer 29 i årets Paris-Roubaix og har flere topp 15-plasseringer fra ritt som E3 Harelbeke og Dwars door Vlaanderen.

- Jeg har kjørt alle brosteinsklassikerne de siste 4-5 årene med Saxo Bank. Jeg har et par topp 20-plasseringer og har vært med langt framme. Det har gjerne vært som hjelperytter for Peter Sagan eller Matti Breschel.

Mørkøv forteller at han ønsket et miljøskifte etter sju år i danskrussiske Saxo Bank/Tinkoff Saxos rekker.
 
- Kan ikke vinne dem selv For Kristoffs del er det et godt moment at han langt på vei har lagt egne ambisjoner på hylla.

Mørkøv regner seg selv som en rask rytter, men en som egner seg bedre som opptrekker enn å ta spurten selv.

- Hvordan er det med dine ambisjoner? Du forlater Tinkoff-Saxo som er et større lag. Forventer du fortsatt å kjøre for egne muligheter?

- Det er ikke så viktig for meg. Jeg har funnet ut at det gir meg mest motivasjon å være med på de største seirene. Enten i klassikerne eller i de store etapperittene. Jeg har måttet akseptere at jeg ikke kan vinne dem selv, men det gir meg stor motivasjon å være en del av det, og med en kaptein som kan vinne løpene. Og være en del av forarbeidet, sier han.
 
- Vanvittig utvikling Katjusja vant etappeseirer via Joaquim Rodríguez i årets Tour de France, men for Alexander Kristoff ble det stort sett stang ut.

Kanskje kan Mørkøv være lagets «missing link» når det drar seg til mot finalene av de største rittene.

Det håper han i hvert fall selv:

- Det er klart at for min del er det bedre å komme inn på et lag og gjøre en forskjell, enn å komme inn på et lag hvor alt går perfekt. Han vant i touren i fjor, men ikke i år - og det er kanskje en skuffelse, men han er likevel den mestvinnende rytteren i år, så det blir vanskelig å matche denne sesongen i framtiden.

- Hva synes du om Alexanders utvikling som rytter?

- Det er dypt imponerende. Alle måper nesten over det. Jeg kjørte med ham som amatør i Joker, og jeg tror vi ble proffer omtrent samtidig, da han kjørte for BMC. Da kjørte vi også en del sammen. Slik jeg husker det hadde han ikke de helt store resultatene på BMC. De siste to årene har utviklingen vært vanvittig.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

SKAL HJELPE KRISTOFF: Danske Michael Mørkøv er signert for å hjelpe Alexander Kristoff neste sesong. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
SKAL HJELPE KRISTOFF: Danske Michael Mørkøv er signert for å hjelpe Alexander Kristoff neste sesong. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer