Vil kjøre mindre utfor

Kjetil Aamodt tok sin første pallplass i storslalåm i v-cupen siden 1999. Allrounderen tror han må kjøre mindre utfor for å vinne i storslalåm og slalåm.

Med bestetid i finaleomgangen kjørte Kjetil kjørte seg opp fra 13. plass til 3. plass i Adelboden i Sveits i går. Mesterskapsløperen Kjetil vant VM-sølv i 2001, men i v-cupen har han ikke vært på pallen i storslalåm siden 3. plassen i Tignes 31. oktober 1999. I år har det blitt plasseringene 4 - kjørte ut - 18 - 18 - kjørte ut.

- Hyggelig å få til noe bra. Det har gått litt trått, sier Kjetil til Dagbladet.

Han har slitt siden han falt stygt i utforrennet i romjula.

- Jeg har slitt med sjøltilliten. Har kjørt ut litt, og vært for passiv. I dag hadde jeg bedre holdning og innsats. Det betyr mye, sier Kjetil.

Han legger til at løypa i Adelboden var isete og vanskelig.

- Gull for meg som kjører så mye på kraft. Jeg håper dette var vendepunktet.

Tankevekker

I ei drøy uke har Kjetil bare trent slalåm og storslalåm. For en sjelden gangs skyld valgte han å stå over et utforrenn (Bormio på lørdag) for å trene enda mer teknikk. Det var en tankevekker for Kjetil at resultatene kom straks.

- Kanskje dette er framtida for meg. For å vinne renn må jeg kanskje gå tilbake til start, og kjøre mer slalåm og storslalåm og mindre utfor, sier Kjetil.

Han presiserer at han uansett kjører utfor i Wengen og Kitzbühel før VM.

Pappa Finn liker sønnens tanker.

- Endelig har guttungen tatt til vettet. Det kan du sitere meg på, sier Aamodt til Dagbladet.

- Mistet fokus

Far og sønn har snakket mye om temaet. Ifølge Finn har Kjetil i år fokusert for lite på teknikk, og for mye på fart.

- Vi har blitt enige om at han fra våren av skal kjøre mye mer på ski for å bygge opp det tekniske grunnlaget. Det var slik han ble god i utfor da han endelig fikk bra ski. Men i år har han mistet fokus, og bare kjørt utfor på trening. Grunnlaget må bygges opp i slalåm og storslalåm. Da kan utforen også komme tilbake, sier Finn Aamodt.

Kunne vunnet

I går var Kjetil fornøyd med at det holdt til pallen. Men ifølge Finn kunne han tatt seieren fra Hans Knauss om han hadde vært enda mer aggressiv ved inngangen til det siste henget.

- Der la han igjen seieren.

Finn tror Kjetils passivitet og utkjøringer henger sammen med det manglende tekniske grunnlaget.

- Han har ikke samme teknikken som før, men prøver å stå på. Når han ikke klarer det, blir det litt overkill.

Det er gammelt nytt for faren at Kjetil hater å kjøre ut.

- Da han var ni-ti år, ble han helt rebelsk om han kjørte ut et renn på lørdag og det ikke var et nytt renn søndag for å rette det opp igjen.

  • Fra startnummer 50 kjørte Truls Ove Karlsen ned til sjetteplass og sine første verdenscuppoeng i storslalåm. Om Lasse Kjus får skikk på utstyret (OL-bronse i fjor) og Bjarne Solbakken og Aksel Lund Svindal kommer seg til mål (begge kjørte ut i går), har Norge plutselig et storslalåmlag igjen.
SUPEROMGANG: Kjetil Aamodt var best av alle i 2. omgang i storslalåmen i Adelboden. Det holdt til en plass på pallen. - Jeg håper dette var vendepunktet, sier Aamodt.