- Vil kjøre motorsykkel til sommeren

Matthias Lanzinger har startet opptreningen.

(Dagbladet.no) Det er i dag nøyaktig én måned siden Matthias Lanzinger falt stygt i Kvitfjell og ødela venstrebeinet. Det endte med at den østerrikske toppalpinisten måtte amputere foten på Ullevål.

Nå har den uheldige 27-åringen startet opptreningen.

Og tro ikke at han er skremt fra fart og spenning.

- Målet mitt er å kjøre motorsykkel igjen til sommeren, sier han ifølge Blick.

Ser framover

Disse bildene av Lanzinger ble tatt på et rehabiliteringssenter i Bad Haering i Østerrike. Han forteller at han trener seks timer om dagen. Veien tilbake er tung, men han er fast bestemt på å kunne gå for egen maskin igjen.

Nå trener han med Roland Tranner, med en protese på venstrefoten.

- Rehabiliteringen går veldig bra, sier Lanzinger ifølge ORF.at.

KVESTET FOTEN: Matthias Lanzinger falt stygt i Kvitfjell i starten av mars og måtte dagen etter amputere foten på Ullevål. Foto: AP
KVESTET FOTEN: Matthias Lanzinger falt stygt i Kvitfjell i starten av mars og måtte dagen etter amputere foten på Ullevål. Foto: AP Vis mer

- Alle her på senteret gir 100 prosent for at jeg skal bli bra. Da er det lettere for meg å gi 100 prosent også.

Skader som etter en trafikkulykke

Skaden Lanzinger pådro seg var svært alvorlig siden farten var så stor da han mistet balansen, kjørte tvers gjennom en port og falt. Det største problemet var at blodårene var røket tvers av, og da stoppet sirkulasjonen under bruddstedet.

- Dette minner mer om en type bruddskader vi ser etter trafikkulykker. Hastigheten hans var så høy i skadeøyeblikket at det ikke bare var leggen som ble brukket. Alle blodårene røyk også, sa professor i ortopedi Lars Engebretsen til Dagbladet.no etter ulykken.

Alpinkarrieren til 27-åringen sluttet brått, med det stygge fallet i Kvitfjell. Han har likevel klart å se framover hele tida.

- Jeg har akseptert min skjebne, og vil komme gjennom dette med min kjæreste Eva. Tross alt er jeg glad for at jeg er i live.

- Vil kjøre motorsykkel til sommeren
TRENER IGJEN: 27-åringen har satt seg ett mål: Til sommeren skal han kjøre motorsykkel.
SKRYTER AV OPPFØLGINGEN: Østerrikeren er veldig fornøyd med hjelpen han får på rehabiliteringssenteret.