Vil klage seg til VM

Bahrain krever playoff-tap annullert.

(Dagbladet.no:) Bahrain tapte onsdag returmøtet i VM-playoffen 0-1 mot Trinidad & Tobago på hjemmebane. Etter 1-1 i første kamp blir det ingen VM-tur for kongedømmet på den arabiske halvøya.


- Det eneste vi kan gjøre
Ifølge nyhetsbyrået AP har Bahrains fotballforbund i dag bestemt seg for å be FIFA om å få returkampen annullert og spilt om igjen.

- Å sende en offisiell protest er det eneste vi kan gjøre, selv om vi ikke har stor tro på å få medhold, sier visepresident i fotballforbundet sjeik Ali Al Khalifa til AP i kveld.


Annullert mål
Situasjonen de misfornøyde fra Bahrain klager på, skjedde etter at Trinidad & Tobago tok ledelsen 1-0.

Spissen Hussain Ali gjemte seg bak motstandernes keeper og stjal ballen fra ham i lufta idèt han droppet ballen fra hendene for å sparke ut. Ali kunne enkelt sette ballen i mål, men scoringen ble annullert til store protester fra Bahrains spillere.

Henry har også prøvd
I fjerderunde-kampen mellom Arsenal og Wolverhampton i FA-cupen i år, prøvde Thierry Henry seg på det samme stuntet. Franskmannen hadde ballen i mål, men også den gang annullerte dommer Mike Riley scoringen.

Forklaringen fra dommeren etter hendelsen i januar, var at bevegelsen med å droppe ballen fra hendene og sparke den ut, regnes som èn bevegelse som ikke kan hindres.

Angrep på keeper er derfor riktig dømt, og Bahrain levnes lite håp i sin kamp for å klage seg til fotball-VM i Tyskland.

OMKAMP? Trinidad & Tobago kom seg til VM på redelig vis, med Bahrain er av en annen mening. Nå vil det bahrainske fotballforbundet kreve omkamp av FIFA - på grunn av et annullert mål. Foto: EPA
OMKAMP? Trinidad & Tobago kom seg til VM på redelig vis, med Bahrain er av en annen mening. Nå vil det bahrainske fotballforbundet kreve omkamp av FIFA - på grunn av et annullert mål. Foto: EPA Vis mer
MÅLTYV: Thierry Henry gjorde det samme som Hussain Ali da Arsenal møtte Wolves i Fa-cupen 29.januar i år. Målet ble annullert da Henry rappet ballen fra keeper Michael Oakes.