Vil kopiere Liv Grete

Gunn Margit Andreassen (32) var i gang med treningen ti dager etter at hun fikk sønnen David.

HERØYA (Dagbladet): Skiskytterparet Gunn Margit Andreassen og Frode Andresen har hytte på Herøya, et drømmested utenfor Tømmerstø i Kristiansand. Gunn Margit kommer til syne i vinduet i andre etasje.

-  David må ha litt mat, er det greit at dere venter litt?

Andreassen var borte fra skiskytterarenaen under fjorårets sesong. Sønnen kom til verden 29. desember.

Hverdagen til skiskytteren fra Birkenes har endret seg mye.

-  Jeg må være mer strukturert nå enn tidligere, og jeg har ikke lenger så mye slingringsmonn som før, sier Andreassen.

Blitt mer nøye

Likevel er hun sikker på at rollen som mor er med på å styrke henne som skiskytter.

-  For det første har jeg blitt flinkere til å terpe på teknikk. Jeg var vel litt mer sørlending før: «Det mi ikke får gjort i dag, gjør mi i morra.» Når jeg nå fortsetter som skiskytter - med lille David hjemme - må jeg satse ordentlig. Jeg er blitt mer nøye på ting, forteller hun.

COMEBACK: Sørlandsidyll for skiskytteren Gunn Margit Andreassen og sønnen David. -  Når jeg nå fortsetter som skiskytter - med lille David hjemme - må jeg satse ordentlig. Jeg har blitt mer nøye på ting, sier hun. Foto: Ørjan Svendsen
COMEBACK: Sørlandsidyll for skiskytteren Gunn Margit Andreassen og sønnen David. - Når jeg nå fortsetter som skiskytter - med lille David hjemme - må jeg satse ordentlig. Jeg har blitt mer nøye på ting, sier hun. Foto: Ørjan Svendsen Vis mer

-  Det har blant annet gjort at jeg ikke er så stressa på standplass. Skulle jeg bomme nå, vet jeg at det finnes viktigere ting i livet, sier Andreassen.

Det å bli mamma har satt perspektiv på livet til Birkenes-jenta, som synes hun har fått en større indre ro. Drømmen er å gjøre det like bra som Liv Grete Skjelbreid Poirée gjorde det i 2004, da hun gjorde comeback etter å ha blitt mamma.

Skeptiske spørsmål

-  Liv Grete var jo helt fantastisk, sier Andreassen, som mener Liv Gretes styrke var motivasjonen.

-  Hun ville tilbake og hadde lyst til å gå renn. Bare med det kom hun langt, mener Andreassen.

-  Jeg er spent på hvordan det kommer til å gå, sier hun og smiler .

Hun mener Skjelbreid Poirée har gått opp løypa for henne.

-  Forbundet vet nå hvordan de kan tilrettelegge for Frode, David og meg. Dessuten har jeg sluppet unna skeptiske spørsmål fra media om det er mulig å komme tilbake etter en fødsel, noe Liv Grete ikke gjorde, sier Andreassen.

Andreassen sier hun ikke tenker mer på OL enn World Cup.

-  Dersom jeg holder et jevnt nivå gjennom World Cup, tror jeg også jeg har større muligheter i OL. Ambisjonen er å være stabilt på pallen både i World Cupen og OL, sier Andreassen, som tidligere sesonger har måtte ta til takke med mange plasseringer mellom 4. og 10. plass.

Gunn Margit Andreassen mener det har vært lærerikt å være borte fra skiskyttermiljøet et år.

-  Jeg har fått sett ting utenfra, noe man ellers ikke gjør før man legger opp. Jeg har blant annet lagt merke til at det ikke er så mange som skyter fort på standplass, og at det dermed kan være en del å tjene på å skyte fort, sier hun.

Mengdetrening

Andreassen fulgte likevel ikke så mye med på skiskytterjentene under fjorårets sesong.

-  Det ble på en måte feil. Jeg vil jo helst delta, ikke se på, sier hun.

Bare ti dager etter fødselen var Andreassen i gang med rolig trening. Tre måneder etter var hun tilbake i vanlig treningsmengde. Andreassen mener at det er flere årsaker - i tillegg til å bli mamma - til at hun kan gjøre det bra kommende sesong.

-  Helt fra i fjor sommer har jeg fått trent masse mengdetrening, noe det vanligvis blir liten tid til på grunn av renn.

-  Jeg har fått bygd opp kroppen slik at den antakelig kan presses hardere denne sesongen i forhold til tidligere, sier hun.