- Vil koste kraft og blod

Krigsmetaforene hagler før bunnoppgjøret.

• Følg Tippeligaen direkte på Dagbladet.no fra kl. 18!

(Dagbladet.no): Det er kanskje ikke så mange som er overrasket over at HamKam befinner seg i en situasjon der bunnoppgjørene kommer på rekke og rad, men at Lillestrøm skulle være i samme båt, var nok ikke i like manges tipsbunke før sesongen.


Men en marerittsesong på Åråsen har ført klubben inn i bunnstriden, og i dag er det kamp for livet når Lillestrøm gjester Kamma på Hamar.

- Det blir nok en krig uten like, og vi må vinne krigen der oppe, sier Arild Sundgot til Romerikes Blad.

Krig

Lars Ivar Moldskred har fått åtte baller bak seg i nettet etter at han måtte steppe inn for en skadet Otto Fredrikson i LSK-buret. Han tror årets vanskeligste kamp venter for Lillestrøm på Briskeby i kveld.

- Det blir tøft. Jeg regner med at HamKam kommer til å gå ut for fullt, sier Moldskred.

Og tonen på Hamar tyder ikke på noe særlig annet.

KLAR FOR KRIG: Arild Sundgot har vært i et par dueller før, og vet at det kommer til å gjøre vondt mot HamKam på Briskeby. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
KLAR FOR KRIG: Arild Sundgot har vært i et par dueller før, og vet at det kommer til å gjøre vondt mot HamKam på Briskeby. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

- Vi skal ta tak i kampen og vise at det er vår hjemmebane, sier Markus Ringberg til Hamar Arbeiderblad, før han også plukker fram gullkornene fra militærsjargongen.

- Vi er forberedt på krig og skal bevise at vi er gode på det. Det kommer til å koste kraft og blod, men det må vi tåle, sier Ringberg.

Etterlengtede oppturer

HamKam fikk en god opplevelse i siste hjemmekamp med seier over Rosenborg, men kom kjapt ned på jorda igjen da alle poengene glapp i sluttminuttene i Tromsø forrige uke.

Lillestrøm på sin side gikk på en opptur med 3-0 over Bodø/Glimt sist helg, men vet bedre enn de fleste at det ikke går an å hvile på laurbærene etter bare en seier.

- Det blir tøft for oss hvis vi taper i kveld, men vi må bare prøve å bygge videre på prestasjonen vi gjorde sist, sier Arild Sundgot.

I kveld smeller det på Briskeby, forhåpentligvis litt høyere enn i tilsvarende oppgjør på Åråsen i mai..

- Vil koste kraft og blod
TENT: Markus Ringberg og HamKam er desperate etter poeng, og vil gi alt for å få et par i kamp med Espen Søgård og LSK i kveld.