NY HVERDAG: Kåre Ingebrigtsen forsøker å innføre ideene sine i den belgiske klubben KV Oostende. Ett år har gått siden den bitre avskjeden med Rosenborg. Foto: NTB Scanpix
NY HVERDAG: Kåre Ingebrigtsen forsøker å innføre ideene sine i den belgiske klubben KV Oostende. Ett år har gått siden den bitre avskjeden med Rosenborg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Debuterer i et kokende Brussel

Vil kuppe festen

Kåre Ingebrigtsen (53) ofrer ikke Rosenborg en tanke. Nå skal treneren få sving på KV Oostende i Belgia. Og serien åpner med et smell i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Storklubben Anderlecht er på kokepunktet etter hjemkomsten til Vincent Kompany (33). Den tidligere Manchester City-stjerna er nå spillende trener i klubben fra Brussel.

Klokka 14.30 søndag tar Anderlecht imot Oostende på Constant Vanden Stock Stadion. Det blir debuten til Kåre Ingebrigtsen i en offisiell kamp for Oostende. Ett år etter den bitre avskjeden med Rosenborg, er han i gang igjen for fullt.

- Det starter med et smell. Anderlecht har endret spillestil totalt, så det er et OK tidspunkt å møte dem på. Kompany er tilbake, og alles øyne er rettet mot dem. Vi får prøve å ødelegge festen for Anderlecht, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Fokuset mitt er her nå. Jeg følger ikke med på norsk fotball, annet enn at jeg får med meg noen resultater.

Sliter økonomisk

Trønderen forsøker å få orden på en klubb som har økonomiske utfordringer. Oostende ligger vest i Belgia og er en by med rundt 70.000 innbyggere.

LEGENDE: Vincent Kompany tok farvel med Manchester City etter sesongen. Han var i klubben var 2008 til 2019. Nå er han spillende trener i Anderlecht. Foto: NTB Scanpix
LEGENDE: Vincent Kompany tok farvel med Manchester City etter sesongen. Han var i klubben var 2008 til 2019. Nå er han spillende trener i Anderlecht. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ingebrigtsen har skrevet under på en toårskontrakt. Han møtte spillerne første gang i juni. I morgen skal han vise hva han har fått til med laget så langt.

Når Dagbladet snakker med treneren, sitter han på hotellrommet og planlegger dødballer.

- Vi har hatt en fin stigning i treningskampene. Laget begynner å ta form.

- Ingen kultursjokk?

- Nei. Fotballspillere er like. Og fotballen er ganske lik. Du møter egentlig den norske versjonen med andre navn.

Giganter

Han forteller at målet er å overleve i den øverste divisjonen. Jupiler Pro League – som ligaen heter – består av 16 lag. Anderlecht, Club Brugge og Standard Liege er gigantene med flest seriemesterskap.

Oostende blir av belgiske eksperter tippet blant de tre nederste lagene.

Men Ingebrigtsen har ikke kommet til Belgia på ferie. Her er alt du gjør mye mer synlig for resten av Europa. Får han det til med Oostende, kan neste steg bli enda mer spennende.

Nordmannen flytter inn i ny leilighet mandag. Snart kommer også kona Hege og resten av familien ned.

KAMPARENA: Hjemmebanen til Anderlecht - Constant Vanden Stock Stadion - tar 21.500 tilskuere. Foto: NTB Scanpix
KAMPARENA: Hjemmebanen til Anderlecht - Constant Vanden Stock Stadion - tar 21.500 tilskuere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har bodd på hotell fram til nå. Det har vært stusslig. Når du er alene, blir det mye fotball.

Han fortsetter:

- Belgia er et flott land. Og Oostende er en fin by. Det skal bli godt å få ned familien.

Ønsket Hoftun

Han legger ikke skjul på at han kunne tenke seg Erik Hoftun som assistenttrener. De to var en suksessrik duo i Rosenborg. Men klubbens økonomi skal ha satt en stopper for samarbeid denne gang.

- Det var ikke rom for dette nå. Jeg håper det åpner seg en mulighet seinere. Jeg er ganske sikker på at Erik og jeg kommer til å jobbe sammen igjen.

- Hvorfor er klubben i en vanskelig økonomisk situasjon?

- Den tidligere eieren (Marc Coucke) kjøpte en del spillere og ga dem høye lønninger. Så solgte han Oostende og tok over Anderlecht. Klubben sliter litt med etterdønningene av dette. Men hvis vi kommer gjennom denne sesongen, er mye gjort.

SMIL OG LATTER: Kåre Ingebrigtsen stortrives i Belgia. I morgen starter alvoret, mot Anderlecht. Foto: NTB Scanpix
SMIL OG LATTER: Kåre Ingebrigtsen stortrives i Belgia. I morgen starter alvoret, mot Anderlecht. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- På ryktebørsen er Rosenborg-spiller Pål André Helland blitt koblet til Oostende. Hva kan du si om dette?

- Jeg kommenterer ikke navn på spillere vi jobber med. Vi leter etter forsterkninger på topp. Men vi har ikke mulighet til å kjøpe så mange spillere.

8000 tilskuere

Lørdag har Oostende åpen dag for supporterne. Dette blir siste finpuss før storkampen mot Anderlecht.

Oostendes hjemmebane, Versluys Arena, tar i overkant av 8000 tilskuere.

- Avstandene i Belgia er ikke lengre enn at vi spiser på treningsanlegget søndag. Så tar vi bussen til Brussel. Jeg gleder meg til å komme i gang. Det blir kjempespennende, sier Ingebrigtsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer